Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie mam zaworów i nie chce mi się bawić w uszczelnianie tego filtra bo to bez sensu. Wolę sprzedać go (Eheima) po normalnej jeszcze cenie bo chodzi około tydzień(prawie nówka) i kupić coś porządnego(np. Aquael) z zaworami i kompletem wkładów.

to jest tekst, na który firma Aquael pracuje od dawna. :)

Opublikowano

Fakt- Aquael dobra, solidna firma. Mam już 2 filtry wewnętrzne w innym akwa i nie mają osi ceramicznej tylko metalową ale jest baaaardzo cichy i chodzi parę ładnych lat i nic się nie dzieje. Eheim podobno dobra firma akurat może trafił mi się zły model, np. mój kolega kupił Biopower 160 i jest taka cisza, że całkowicie nic nie słychać. Tego oczekuję od mojego filtra, a do ciszy mu brakuje...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wina jednak nie leżała po stronie zapowietrzania. Gdy podwyższyłem poziom wody o kilka cm, filtr przestał "buczeć" :D

dlatego że się zapowietrzał powietrzem z góry :)

Opublikowano

Nie koniecznie się zapowietrzał, bo wlot i wylot były poniżej poziomu wody, może buczał, bo musiał włożyć większy wysiłek(powiedzmy 8) ) we wciągnięcie wody.

Opublikowano

mocny filtr robi sobie wir i zaciąga lewe powietrze, wystarczy zrobić taki eksperyment, że powoli będzie się go podnosiło do góry - pomimo tego że będzie poniżej poziomu wody w pewnej chwili zacznie łapać powietrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.