Skocz do zawartości

Prawidłowe odchody młodych pyszczaków ... ? Problem .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troszkę jaestem zmartwiony . Dziś 3 dzień głodówki a rybska zaczęły wydalać takie same odchody . Są b. żywe i szukają pokarmu .

Parametry no2 0 no3 0 ph 7.5 . Jeden osobnik jakby stał sie jasniejszy nad oczami i końcówki płetw ma czarne i to właśnie on ma najdłuższe odchody . Zastanawiam sie nad capitoxem -s czy nie podać może to jakieś glizdy ;-) , czy nadal głodówka ? Tylko ile dni mozna głodzić rybska no cóż płacę za swoje błedy . .

Opublikowano

ja bym je karmił normalnie, młodej ryby nie powinno się głodzić. Z lekami się wstrzymaj. Karm umiarkowanie 2x dziennie i obserwuj. BTW odchody nie powinne byc jedynym kryterium oceny zdrowia ryby ;)

Opublikowano
To nie jest żadne tuczenie,ale jak ktoś niema pojęcia o karmieniu narybku to może tak myśli.

uświadom nas - zawsze posłuchamy konstruktywnych tez.

Opublikowano

Ryby nie opiekują sie potomstwem i wiele z nich ginie w czasie poszukiwania pokarmu stajc sie pożywieniem dla drapieżników.Unikając zagrozenia ryba głoduje ,wiec nie rozumiem Malpat co starasz się zmienic karmiąc narybek 6 razy dziennie(szybciej nie urosną a jedynie sie utuczą.Nie wiem czy wiesz ale ryba nie ma poczucia sytości wiec na zdrowie im raczej to nie wyjdzie.

Opublikowano
Ryby nie opiekują sie potomstwem i wiele z nich ginie w czasie poszukiwania pokarmu stajc sie pożywieniem dla drapieżników.Unikając zagrozenia ryba głoduje ,wiec nie rozumiem Malpat co starasz się zmienic karmiąc narybek 6 razy dziennie(szybciej nie urosną a jedynie sie utuczą.Nie wiem czy wiesz ale ryba nie ma poczucia sytości wiec na zdrowie im raczej to nie wyjdzie.

To były dobre rady,kto będzie chciał to skorzysta.

Opublikowano

I wszystko zamyka się do tego co było już powiedziane kto jakim porcjami będzie karmił. Jeden nakarmi 6 razy dziennie, ale szczyptę, a drugi raz, ale garść. Ja za to dwa albo raz dziennie małymi porcjami tak by było zjedzone .

Opublikowano
Ja za to dwa albo raz dziennie małymi porcjami tak by było zjedzone .

I tej wersji się trzymaj :D . daro28 tej głodówki to już starczy, zacznij karmić normalnie i powinno być ok.

Opublikowano

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea90bba16cc11ec2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3862a700442d32c3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/de56dd4613f7e790.html

Saulosi i kupale ;-) , wkleiłem zdjęcia podopiecznych i to co mają za sobą , była trzy dniowa głodówka i dziś posypałem odrobinkę jbl malavi , zjadły błyskawicznie i taki mamy efekt . Temat do zamknięcia . Kupali juz nie ma a morał taki- NIE PRZEKARMIAJMY . Głodna ryba to zdrowa ryba .