Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czytalem o tych rybkach wlasciwie to teraz o nich czytam jak i o kazdym innym gatunku i wydawac by sie moglo ze sie ryby nie pozabijaja a agresja rozlozy sie proporcjonalnie na reszte ryb, obrana zostanie jakas hierarchia i zawarty zostanie pakt o nieagresji w kazdym razie dzieki za pomoc oczywiscie zglebie jeszcze raz caly temat z 5 razy bo juz samo czytanie o rybkach mnie uspokaja i odpreza...

Opublikowano

Myślę, że z parametrami wody dam sobie radę, planuję filtr zew. jbl e1500, wew. aquela 1100. Zakupię testy i będę badał. Jeszcze jedno pytanko: jeśli temp. pokojowa wynosi np. 23 stopnie, to ile godz. mniej więcej będzie chodzić grzałka 300W żeby podnieść ją do 26-27 stopni ? Można by używając oświetlenia Hqi podnieść temp. i o ile stopni mniej wiecej. I dość laikowe pytanie: jaka jest w ogóle różnica między temp. pokojową a temp wody? Z góry dzięki za odpowiedź.

Tak powinien wyglądać poprawnie napisany post. Zainstaluj nakładkę na przeglądarkę, w przeciwnym wypadku będę usuwał każdy twój tekst napisany w wyżej pokazanym stylu. Dalszą dyskusję przeniosłem do wątku http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=15&t=8637 Gorol.