Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Wiem ze pytanie to jest juz zapewne oklepane i rozwałkowane a wszystkie potrzebne informacje na ten temat mozna znaleźc w necie tudziez i na tej stronie jednak prosze o zapieczetowanie wiarygodnosci mojego postu na mocy malawijskiego prawa przed wczesniejszym zapoznaniem sie z obsada 375 litrowego akwarium. ( 150-50-50)

- 1:4 - Maylandia estherae red-red

- 1:3 - Ps. demasoni

- 1:3 - Ps. msobo magunga

- 1:3 - pseudotropheus acei

Proszę poprawić temat postu pod kątem składni jak i polskich znaków. W przeciwnym wypadku zostanie on usunięty. Gorol.

Opublikowano

Poprawna.Tylko nie podawaj zbyt często pokarmów mięsnych bo demasoni może mieć kłopoty...

Tak na marginesie:

Maylandia estherae red-red
Ps. msobo magunga

Użyłeś starych nazw,poprawne to :

Metriaclima estherae red-red

oraz

Metriaclima sp.msobo Magunga

Opublikowano

Acei i Red Red to spokojne ryby więc może się udać. Co do Demasoni i Magunga - to na tyle agresywne rybki, że skutecznie wybiją się nawzajem i zostanie tak jak natura będzie chciała:)

Ps. Demasoni proponuję więcej do tego akwarium....

Opublikowano
a mozna by dorzucic 2 samca do jakiegos gatunku?

Demasonów możesz wpuścić ze 12 sztuk,zobaczysz co z tego wyniknie.

Będziesz wpuszczał młode czy już gotowe układy haremowe?

Opublikowano

oczywiscie mlodziutki rybki tak do 3-4 cm niechce sobie odbierac przyjemnosci z obserwowania jak dorastaja, sprobuje z ta obsada co do 12 sztuk z kazdego gatunku to nie wiem czy bedzie mnie stac

Opublikowano

A ja właśnie dlatego, że demasoni powinno się trzymać w większych grupach (12 sztuk to jak dla mnie połowa maksymalnej obsady na ten zbiornik) to bym z nich zrezygnował. Pozostałe wybrane przez Ciebie gatunki rosną dość duże i myślę, że te trzy pozostałe, w większych haremach będą lepszym rozwiązaniem. Dodatkowo będą bardziej dobrane pod względem żywieniowym.

Opublikowano

hmm no dobra to demasoni zostawie 2:6 bo 12 to jednak jak dla mnie za duzo co do rezygnacji z tej rybki to juz bym wolal zrezygnowac z acei do ktorej jestem najmniej przekonany czytalem gdzies ze plywaja w gornej czesci akwa wiec pomyslalem ze moze bardzo by niewadzily reszcie rybka moze redy okaza sie nad wyraz spokojnie hmm wiem tez ze latwo nie bedzie gdyz to moje pierwsze akwa, a wszystkiego z teorii nie da sie dowiedziec i przewidziec zachowania ryb czas pokaze co do samego akwarium to zastanawiam sie jeszcze nad wymiarem 160-50-40 zawsze to te pare litrow wiecej w powierzchni dna

Proszę używać znaków interpunkcyjnych.Perez666