Zygfryd1708 Opublikowano 26 Grudnia 2010 #1 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Od roku pływało u mnie 7 sztuk saulosi w 112l. Otóż mam taki problem że żadna z ryb nie wybarwia się . ryby są całe żółte największe mają około 6-7 cm widoczne atrapy jajowe a mimo to nie wybarwiają się. wszystkie 7 sztuk to samice czy może jest jakiś problem że nie wybarwiają sie? filtrw wew aquaszut turbo 550 zew Tetra ex700 cały zasypany ceramiką, parametry w normie ryby zdrowe Karmione: - JBL spirulina 40% - hikari chilid excel - tropical d-allio
eljot Opublikowano 26 Grudnia 2010 #2 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Skoro przez rok nie wybarwił się żadem samiec to prawdopodobnie trafiłeś 6 w lotto i masz same samice.
Zygfryd1708 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor #3 Opublikowano 26 Grudnia 2010 To chyba pójde do sprzedawcy i powiem żeby mi teraz same samce dał jak ma takie szczęście i niech mi lotto obstawi A jaki jest przypuszczalny czas w którym samce sie wybarwiają ? od ilu min do ilu max miesięcy ?
kunta Opublikowano 27 Grudnia 2010 #4 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Wybarwiają się rożnie - zależnie od wielu czynników, ale skoro w Twoim przypadku nie wybarwiły się przez rok czyli już raczej się nie wybarwią. Poszukaj może ktoś ma na zbyciu jakieś dorosłe samce.
Zygfryd1708 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor #5 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zmieniłem akwa na 240l i wpuściłem jeszcze 10 sztuk młodzieży. Zobaczymy co z tego będzie
Flavus Opublikowano 27 Grudnia 2010 #6 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jak są same w akwarium to powinny już od 3cm się wybarwiać samce
elozox Opublikowano 27 Grudnia 2010 #7 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zmieniłem akwa na 240l i wpuściłem jeszcze 10 sztuk młodzieży. Zobaczymy co z tego będzie najlepiej bylo kupic doroslego samca z tych malych zanim samce przegonia ze wzrostem dorosle juz samice z 1 sortu to minie kolejny rok i niestety w tym czasie zdominowane samczyki nie beda w pelni wybarwione.
Rekomendowane odpowiedzi