Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli zdecyduję się wrzucić do kubła to mam drobniejszy - 10 mm. Ale z drugiej strony mam EHEIM 2228 jako biolog z podobno bardzo dobrym wkładem Substratpro i Mech... Jeśli wyciągnę gąbki które tam są to ewentualnie dorzucę ceramiki. Żwir 50-700 mm kupiłem specjalnie z przeznaczeniem dekoracyjnym do akwarium. Będzie to ładnie wyglądało?

Opublikowano
Jeśli do 2 koszy włożę Supstratpro a do 3 grys koralowy to EHEIM 2228 da rade jako biolog w 375l?

przy jakiej obsadzie?

Opublikowano

Demasoni, Magunga, Red-Red, Acei - w odpowiednich haremach, na początek będzie 40 małych. Może jednak zdecyduję się na Saulosi, Maingano, Yellow, i Acei lub Cynotilapia Coube.

wyedytowałem OT. Wybór obsady nie jest celem tego wątku. Gorol.

Opublikowano
zasypać eheima dobrym wkładem i spokojnie da radę.

dobry wkład ? a cóż to takiego ? śliwki suszone czy węgiel drzewny ? może byś doradził koledze a nie lał tutaj wody .

Ja proponuje ceramikę do filtrów,oraz grys koralowy, który stabilizuje na właściwym poziomie Ph.

Opublikowano

W końcu zrobiłem tak: do najniższego kosza ceramika zasypana drobnym koralem, do 2 pozostałych koszy dostępny w filtrze SUBSTRATpro i na samą górę tą drobną włókninę. Filtr chodzi cichutko i mocno aż miło! Teraz dopiero wiem za co zapłaciłem:)