Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ostatecznie zdecydowałem się na tło czarny mat, rezygnując z tła strukturalnego. I jestem zadowolony, jedyny problem to odpowiednie ukierunkowanie swiatla, aby nie przeswietlalo do tyłu. Mam dosyc szeroki baniak i w sumie sie to udaje.

Akwa jest juz w Galerii: http://galeria.klub-malawi.pl/details.php?image_id=10803

BTW, mam do odstąpienia niedrogo (Wwa,info na gieldzie) tło o długości 150 cm, stwierdzilem ze mi jednal nie pasuje do wizji.

Podobniesporo ładnego płukanego piasku + piasku koralowego.

Pozdrawiam,

Irszy

Opublikowano

jatez chce , ja tez chce....

Wogole nie wzieliscie pod uwage jednego rozwiazania najpierw wypisze jego plusy i munusy a pozniej jak sie nazywa ;]

PLUSY:

-kapitalna głębia, sam decydujesz jak głębokie ma być tło i jak ułożyć jego składniki)

-możliwość dobrowolnej konfiguracji elementów tła nawet gdy jest już skończone

-w odróżnieniu od wszelkich teł wewnętrznych nie zabiera miejsca dla ryb

MINUSY:

-Poświęcenie miejsca za akwarium, byc moze bedzie trzeba odsunac je troszke od sciany

Jakie to tło? to tlo zewnetrzne, skrzynka wlasnej roboty w ktora wkladamy co tylko chcemy, dla uproszczenia schamatu moze wygladac jak pokrywa do akwa gdzie na wierzch przyklejamy/przykrecamy plyte/karton a z drugiej np plexe zeby wszystko ze srodka sie nie wysypalo, jezeli poprzyklejamy te rzeczy ktore maja byc w srodku to nic nie bedzie mialo prawa sie wysypac,ja z pewnoscia to wrealizuje jak tylko dowiem sie czym zmyc ta piekielna farbe olejna z tylnej szyby mojego akwa

moze dalem niektorym troche do myslenia, pozdro