Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem sie upewnic co do moich wnioskow.

Mam w baniaku 8 socolofi albino (plus saulosi) i od pewnego czasu (z 2tygodnie max) w baniaku widac tylko jednego samca. Male osobniki (samice?) siedza wsrod roslin i kamieni. Dwie sztuki plywaja za tłem. A jeden samiec (prawie na pewno samiec) plywa (a raczej stoi) non stop w gornym, prawym rogu baniaka tuz przy przedniej szybie. Rusza sie stamtad tylko na karmienie (jak i reszta socolofi). Ma "wyszczerbione" końcowki wszystkich płetw - szczegolnie brzuszne i piersiowe.

Po za poszarpaniem płetw i siedzeniem w kącie zachowuje sie i wyglada normalnie.

Czy dobrze wnioskuje - z tego co wyczytałem - ze "rybek" dostał po prostu manto i teraz sie kuruje starajac sie nie wchodzic w droge szefowi, natomiast reszta zostala porozstawiana po katach i siedzi cicho aby nikt ich nie widzial ?

DSCF0178.pngDSCF0180.png

Opublikowano

Czy dobrze wnioskuje - z tego co wyczytałem - ze "rybek" dostał po prostu manto i teraz sie kuruje starajac sie nie wchodzic w droge szefowi, natomiast reszta zostala porozstawiana po katach i siedzi cicho aby nikt ich nie widzial

IMO dobry wniosek.

Opublikowano

W moim akwarium też maingano przegania ryby ze swojego gatunku tak,że siedzą często w nurzańcu.

Ale to pewnie dlatego,że jest harem 3/2 i brakuje samiczek.;)

Opublikowano
W moim akwarium też maingano przegania ryby ze swojego gatunku tak,że siedzą często w nurzańcu.

Ale to pewnie dlatego,że jest harem 3/2 i brakuje samiczek.;)

Wiesz u mnie przy socolofi albino to troche kiepsko ze stwierdzeniem co jest co bo wszystkie wygladaja tak samo :)

Opublikowano
a jednak wiesz ze masz uklad 2x6 8)

Zgaduje. Troche po zachowaniu ale wiekszosc po rozmiarach...

W sumie powinienem w podpisie wpisac bez podzialu bo to tylko myli...