Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Masz juz miejsce gdzie oddasz ten narybek? To wcale nie takie latwa jakby moglo ci sie wydawac.

Chyba w wielu sklepach przyjmą, ale za darmo.

Napisz koniecznie czy donosiła. Jak długo u ciebie pływają te Saulosi, ile ich masz?

Opublikowano

Chyba w wielu sklepach przyjmą, ale za darmo.

Nie chca wcale tak chetnie przyjmowac.

Mogę polecić ze trzy sklepy w Krakowie i okolicy, gdzie przyjmą za darmo w razie potrzeby :)

Opublikowano

Mam jeden sklep w którym na 90% przyjmą. Poza tym nastawiam się na to, że żadna może nie przetrwać, tak jak polecił yaro;) Mała grupka młodych jakiś czas będzie mogła popływać zanim znajdą nowy dom. Zastanawiam się też nad odławianiem, żadnego zbiornika raczej nie będę przygotowywał, będzie mniej młodych się rodziło i mniejszy problem z przerybieniem i szukaniem dla nich nowego akwa.

Napisz koniecznie czy donosiła. Jak długo u ciebie pływają te Saulosi, ile ich masz?

Mam je od połowy września, jest ich 6 i mają 4,5 cm, z czego jedna około 6cm (samica).

Mogę polecić ze trzy sklepy w Krakowie i okolicy, gdzie przyjmą za darmo w razie potrzeby :)

Trochę mi daleko do Krakowa, ale dzięki. W sytuacji awaryjnej być może skorzystam ;)

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem napisać czy donosiła do końca, odpowiedź - nie.

Możliwe, że spowodowane to było stresem, walczyłem z sinicami i mniej więcej co 2-3 dni było ich tak dużo ze musiałem je wyciągać, zauważyłem że przy wsadzaniu rąk przestały z zaciekawieniem podpływać i skubać mi z niej włoski xd Być może zbyt często im tam wężykiem przed nosem latałem, trochę były wystraszone, no trudno, ważne że sinic już nie ma ;)

pozdrawiam

Opublikowano

Wiesz, tylko mi sie tu nie zniechęć :mrgreen:

W moim 1 akwarium(które niestety skończyło tragicznie) samica flavusa wypuściła młode na środku akwarium, a więc wszystkie zostały zjedzone, a samica została pobita :?

Młode samiczki często nie donoszą ikry, połkną ją lub zrobią to co moja samica :D

Muszą się nauczyć...

Opublikowano

Kiedyś się chyba małych doczekam, dobrze by było na to popatrzeć ;) Już jedna trochę doświadczenia ma, może nie połknie nastepnym razem.

Czemu piszesz 'które niestety skończyło tragicznie', co się stało z Twoim akwarium?