susel95 Opublikowano 1 Listopada 2010 #1 Opublikowano 1 Listopada 2010 Mam pytanie - czy zamiast CR 65 mogę użyć Ceresit CM 17 ? Zostało mi sporo z budowy.Czy nie zaszkodzi rybom ? Mogę zrobić test typu posmarowanie tym kilku kamieni i wrzucenie do kotnika z gupikami
nabe Opublikowano 1 Listopada 2010 #2 Opublikowano 1 Listopada 2010 Czy prawdopodobne wykończenie gupików przez skok pH da ci odpowiedź?
susel95 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor #3 Opublikowano 1 Listopada 2010 Pytanie jaki skok...gupiki lubią twardą wodę.Nie chcę męczyć ryb ale mogło to tak zabrzmieć .Czyli ta zaprawa się nie nadaje ?
nabe Opublikowano 2 Listopada 2010 #4 Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie, tego nie powiedziałem bo po prostu do końca nie jestem pewny. Może jest znakomitym odpowiednikiem CR65, który jak się okazało używany jest głownie dlatego że wolno schnie i pozwala na kontrolowane nakładanie. Ludzie stąd używali już innych cr/cx, klejów do płytek itd. Rozsądne wydaje się sprawdzenie składu - czy nie ma jakiegoś dodatku mogącego zaszkodzić rybom. W każdym razie obojętnie czego użyjesz trzeba to wymoczyć żeby nie wypłukiwac tych gipsów do akwarium.
susel95 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor #5 Opublikowano 2 Listopada 2010 Więc zrobię teścik...jest to normalna zaprawa do płytek i jest używana tak samo jak cr 65 do basenów.
Rekomendowane odpowiedzi