Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zamiast rdzawych daj P.demasoni i bedzie ok

Trzymanie rdzawych z hongi jest ryzykowne ze wzgledu na podobienstwo ,idz z dieta w kierunku bardziej roslinnym i do typowych( roslinozercow acei,hongi) dodaj również roslinozerce:)

Opublikowano
zamiast rdzawych daj P.demasoni i bedzie ok
Ok, tylko demasoni, jak wiesz, powinno się trzymać w większej grupie a to już zagęszcza obsadę. Bierzmy pod uwagę również litraż tego zbiornika a to jest 360l. A tak w ogóle rdzawe to piękne ryby, wystarczy zobaczyć ostatnie zdjęcie jjacka w galerii.
Opublikowano
zawsze mozna porzucić rdzawe i acei i dać duże stadko demasonów.
Wydaje mi się, że kolega już wybrał sobie obsadę i nie chce niczego "porzucać". Chciał się tylko upewnić czy gatunki są dobrze dobrane.
Opublikowano
To ja się podepnę :D

Stawiam aQa 200x45x40 (szafka już się robi)

I mam pytanie czy taka obsada jest dobra?

-1+3 L.hongi

-1+3 M. red-blue

-1+3 rdzawych

-1+4 P.acei

Obsada poprawna,tylko nie przesadzaj z pokarmami mięsnymi.Ilościowo bardzo dobrze,gdy dojdziesz do zakładanych haremów będzie idealnie.Cieszy fakt że nie chcesz tzw."kontrolowanego przerybienia" :wink: .

Opublikowano

jeszcze nic nie wiadomo , przecież jeżeli dogaduje się i dobrze sie czuje razem np. 30 ryb to nie ma sensu ograniczać ich do 15szt.

Po co? To bedzie tzw.kontrolowane przerybienie - wiesz ile czego jest i znasz zachowania...

Opublikowano
jeszcze nic nie wiadomo , przecież jeżeli dogaduje się i dobrze sie czuje razem np. 30 ryb to nie ma sensu ograniczać ich do 15szt.

Po co? To bedzie tzw.kontrolowane przerybienie - wiesz ile czego jest i znasz zachowania...

Znowu błysnąłeś....w kółko to samo....widać żadne argumenty Cię nie przekonywują...

Opublikowano

Nadają się, jeżeli ta obsada ci pasuje to możesz tak mieć, jedyny znak zapytania to czy rdzawe nie zostana całkowicie zdominowane przez hongi i czy nie będzie tak że nie pokażą całego swojego piękna.

Ja zamiast nich dodałbym L. trewavasae