Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki za porady! na pewno z nich niebawem skorzystam.

A tym czasem w tymczasowym akwa 200l 100x40hx50 tak jak pisałem od dziś posiadam już młode:

demasoni 10szt. (planuje jeszcze z 10szt. żeby się przesiały później co wy na to?)

msobo - 7szt. (planuje jeszcze z 10-13szt. żeby się przesiały później co wy na to?)

hongi 5szt. zostaną tak jak są czyli 1 lub 2 samce i 3/4 samice

jak bedzie duży baniak to dam jeszcze

M. Zebra Chilumba "Maison Reef" 1+3 jak się da tak dobrać i acei lub socolofi

Opublikowano
dzięki za porady! na pewno z nich niebawem skorzystam.

A tym czasem w tymczasowym akwa 200l 100x40hx50 tak jak pisałem od dziś posiadam już młode:

demasoni 10szt. (planuje jeszcze z 10szt. żeby się przesiały później co wy na to?)

msobo - 7szt. (planuje jeszcze z 10-13szt. żeby się przesiały później co wy na to?)

hongi 5szt. zostaną tak jak są czyli 1 lub 2 samce i 3/4 samice

jak bedzie duży baniak to dam jeszcze

M. Zebra Chilumba "Maison Reef" 1+3 jak się da tak dobrać i acei lub socolofi

mysle ze 7-10 sztuk msobo w zupelnosci wystarczy do wyklarowania haremu,5 hongi to za malo zebys stworzyl 1x3 no chyba ze bedziesz mial szczescie i z 5 ryb beda 3 samice(w co watpie) takze dokupilbym jeszcze ze 3.

Opublikowano
Labidochromis chisumulae

Nie pasuje,mięsożerca.

Metriaclima Membe deep zamiast msobo?

czy to nie są te same pysie?

To jest inna ryba choć bardzo podobna,ja ją nazywam "mniejszym bratem" msobo :wink:

Membe deep a z moją obsadą może być?

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz - mimo, że będziesz dwa gatunki z zasady bardziej agresywny demasoni zdominuje salousi. W tym przypadku samice nie są podobne, ale ze względu na samce zdecydowanie nie polecałbym tego zestawienia.

Opublikowano
Razem z msobo - nie polecam. Zarówno samce jak i samice są do siebie dość podobne, więc po co dublować?

ok

a czy saulosi z demasoni? samce są aż tak podobne że będzie problem?

powielasz pytania ... pisalem juz dawno ze demasoni z saulosi to pomysl nie trafiony ze wzgledu na podobienstwo to samo tyczy sie msobo z m.deep i wszystkich innych za podobnych pyszczakow.