Skocz do zawartości

Nkhotakota (Malawi)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Natknąłem się ostatnio na informację o działalności Salezjańskiego Wolontariatu Misyjnego "Młodzi Światu" w Malawi (www.mlodziswiatu.pl). Misja objęła opieką (a wcześniej chyba nawet wybudowała) szkołę w Nkhotakota. Temat jest bardzo aktualny, gdyż ostatnie szkolenie organizowane przez polskich wolontariuszy odbyło sie w grudniu 2006r. Jak sprawdziłem, miasto jest położone na zachodnim wybrzeżu naszego ulubionego akwenu.

Jak się okazuje nawet 1 zł może być istotną kwotą w tak biednym kraju jak Malawi, a kwota kilkuset zł pokrywa roczne koszty kształcenia.

Może warto byłoby, aby w jakiś sposób Klub wsparł działalność Misji? Można na przykład zorganizować jakąś celową zrzutkę, podnieść nieco cenę kalendarzy, koszulek itp. i nadwyżkę przekazać Misji.

Mozna też wesprzeć Misję w ramach 1% podatku - ale to już oczywiście indywidualnie, a nie jako Klub. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Swietny pomysl, tez jestem za.

Skoro tak niewiele im potrzeba, to moglibysmy sie pokusic o aukcje kilku "nadmiarowych" gadzetow z przeznaczeniem kasy na ten cel.

Opodatkowanie sie w klubowiczow wysokosci 1PLN z wplacanych skladek rowniez nie byloby chyba zbyt duzym dla nas obciazeniem ...?

Zobaczymy jakie pomysly i zdanie na ten temat maja inne osoby.

Opublikowano

Opodatkowanie sie w klubowiczow wysokosci 1PLN z wplacanych skladek rowniez nie byloby chyba zbyt duzym dla nas obciazeniem ...?

Popieram w 100%, bardzo dobry pomysł :)

Opublikowano
Skoro tak niewiele im potrzeba, to moglibysmy sie pokusic o aukcje kilku "nadmiarowych" gadzetow z przeznaczeniem kasy na ten cel.

Na WOŚP nie zdążyłęm, więc został mi filterek wewnętrzny do sprzedania :wink: .

A poważnie, akcja bardzo fajna, tylko, żeby nie skończyło się tak, jak inne, które mieliśmy zamiar organizować- 3, 4, czy 5 osób niewiele pomoże... Choć, jeśli złotówka to dużo, to napewno uda się kilka zebrać :wink: .

Opublikowano

sysgone proponuje rozeslac maila z bazy z informacja na ten temat, rowniez do sympatykow... nie wiem tylko jak zorganizowac zbiorke pieniazkow na ten cel, zeby nie budzilo to niczyich zastrzezen.

Co prawda salezjanie mi sie zle kojarza, ale 5-10 zl jestem w stanie w razie co przebolec...

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.