malawifreak Opublikowano 22 Września 2010 #1 Opublikowano 22 Września 2010 Witam Wszystkich Malawistów!! Ponieważ dostałem ostrą krytykę na temat obsady proszę o przeczytanie poniższej wiadomości i pomoc w korekcie i zwiększeniu obecnej obsady Pysi. "Dobrze, skoro znacie gabaryty baniaka i być może widzieliście zdjęcia zbiornika w galerii, słucham waszej radej co do obsady. Konkretnie, co według waszego zdania powinno zostać a co powinno wrócić do akwarystycznego? Niewątpliwie wielu z was ma dużą wiedzę na temat tego gatunku ryb, w związku z powyższym słucham uważnie. Pseudotropheus Demasoni, Pseudotropheus Acei Maylandia Red-Red Maylandia Lombardoi Nimbochromis Venustus Labidochromis caeruleus (yellow) Melanochromis cyaneorhabdos - maingano Razem 32 szt.Baby Pyszczaka Czy taki mix gatunków drapieżnych z roślinożernymi nie poradzi sobie w niespełna 1000L ? Opinie są różne. Najczęściej są od osób które maja mniejsze zbiorniki. Może się mylę, więc z pokorą słucham Was uważnie i przenoszę ten wątek do innego działu. PS w najbliższym czasie mam zamiar dodać więcej piaskowca w celu stworzenia lepszych kryjówek i zakamarków dla mojego drugiego świata:) Dzięki i pozdrawiam wszystkich "kochających" akwarystykę[list=]
eljot Opublikowano 22 Września 2010 #2 Opublikowano 22 Września 2010 Czy taki mix gatunków drapieżnych z roślinożernymi nie poradzi sobie w niespełna 1000L Tu nie chodzi o wielkość zbiornika bo ten jest naprawdę zacny ale o to jak zamierzasz karmić te ryby. Demasoni to typowy roślinożerca któremu szkodzi (może spowodować zgon) podawanie mięska które musi dostawać Venustus jako drapieżnik. Edit Zdecyduj się czy roślinożercy czy mięsożercy? Osobiście dysponując takim zbiornikiem zdecydowałbym się na Nonmbunę.
Perez666 Opublikowano 22 Września 2010 #3 Opublikowano 22 Września 2010 Dokładnie,musisz zdecydować się czy chcesz hodować mbunę czy non-mbunę,dalej przedstawicieli roślino- czy mięsożernych(mbuna).
malawifreak Opublikowano 22 Września 2010 Autor #4 Opublikowano 22 Września 2010 Dziękuję za pierwsze posty. Pewne gatunki z nonbuny bardzo mi się podobają jednak nie zakładałem takiego baniaka z kaprysu. Interesuje mnie mbuna.
yaro Opublikowano 22 Września 2010 #5 Opublikowano 22 Września 2010 To wybierz non-mbuna dodając do nich mięsążerną mbunę.
eljot Opublikowano 22 Września 2010 #6 Opublikowano 22 Września 2010 Lub podziękuj venustusowi i yello Reszta moim zdaniem da się pogodzić bo to roślino i wszystkożercy.
yaro Opublikowano 22 Września 2010 #7 Opublikowano 22 Września 2010 eljot - tylko demasonka ciężko pogodzić ze wszystkożercami, bo one jednak potrzebują troszkę "mięska" a demonkom nawet troszkę może zaszkodzić.
Perez666 Opublikowano 22 Września 2010 #8 Opublikowano 22 Września 2010 Masz tak: roślinożercy: demasoni,acei,lombardoi wszystkożercy: redy,maingano,yellow(tu przewaga mięska) no i venustus..
elozox Opublikowano 23 Września 2010 #10 Opublikowano 23 Września 2010 Do redow,maingano,yellowa i venustusa dodaj jakąs C.afre np red top likoma i aulonocare np; sutuartgranti. Powinno byc fajnie:) i masz obsade mieskozerna.
Rekomendowane odpowiedzi