Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
proponuje oddac troche moczu do baniaka co przyspieszy Ci caly proces:),+ starter w postaci gupika.

elozox proces mu już wystartował bo pojawiło się NO2 więc siuśki niewiele przyśpieszą :wink: gupik dobry pomysł ale co później z nim zrobić.

A tak jeśli mogę wiedzieć to czym najlepiej karmić taką obsadę

Wszystkie gatunki masz wszystkożerne więc wszystkiego po trochu :) tu masz tabelę z pokarmami http://forum.klub-malawi.pl/pokarmy.php

Opublikowano

Ok rozumiem teraz w siuśkach amoniak który rozkłada się i zostaje no2 no ale ja już je mam.Co dopokarmu to coś dobiorę.

Opublikowano

A ja się zapytam czy rozważałeś obsadę jednogatunkową-wielopokoleniową?

Masz na to ładny baniaczek,rozumie że to pierwsze Malawi i chce się jak najwięcej,ale imo niema nic piękniejszego niż obserwacja zachowań pyśków w obrębie jednego gatunku :)

Jeśli nie to proponuję jeszcze inną obsadę ,mianowicie-M.interruptus+P.demasoni.Obsada roślinożerna,dwukolorowa.

Rozmyślanie nad obsadą to najprzyjemniejsza rzecz :wink:

Opublikowano

ja miałem sprawdzoną obsadę w 240 :

afra jalo

maingano

yellow

teraz "testuję" obsadę

msobo

hongi

mpanga

narazie to młoda obsada choć mpanga ok 5 cm już nosi 2 raz ale szczerze wróciłbym do poprzedniej obsady tylko bez maingano, jak dla mnie to afry są poprostu śliczne jednoczesnie średnio agresywne i nie za wielkie

pozdrwiam

Opublikowano

Perez nie wiem czy na początek tadek przełknie obsadę z takich zadymiarzy, bo to trochę jak zepsuta bomba zegarowa, nie wiadomo kiedy i czy w ogóle wybuchnie :wink:

Opublikowano

Cieszę się z nowej propozycji, barwy są super, ale agresja większa, ale za to tylko dwa gatunki czyli większa liczebność haremów.Jest to jakaś alternatywa,czyli więcej do przemyśleń.No ale o to chodzi!

Opublikowano

Mysle ze dla poczatkujacego kolegi dobrym rozwiazaniem bedzie obsada spokojniejsza jednosamcowa:

saulosi+maingano+yellow ewentualnie nieco odważniejsze np; yellow+maingano+c. afra red top(samiec miodzio) lub m.msobo magunga+ p.elongatus mpanga/chewere+P socolofi

kolorystycznie bajka.