Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak masz możliwość to do Torunia się przejedź osobiście, podobno warto zobaczyć.

A może zamiast Callainosa dasz Cynotilapia afra "Cobue" piękna i mniejsza?

Opublikowano

Faktycznie ubarwienie ciekawsze,no i mniejszych rozmiarów i do tego dymorfizm.cóż chyba jestem za.Zwłaszcza że baniak nie za wielki.

Opublikowano

Ano przekonamy się ale niestety za dwa może trzy tygodnie jak parametry wody będą ok. teraz po tygodniu mam no2 w granicach 1,5mg a no3 zero no ale chyba jeszcze nie ma tych fajnych bakterii, może wpuścić świderki?

Opublikowano

Ja osobiście ich nie mam ale możesz wpuścić parę świdrów, wiele osób je ma i sobie chwali a na ich nadmiar przy planowanej obsadzie nie powinieneś narzekać.

Co do dojrzewania baniaka to wszystko idzie w dobrym kierunku, za tydzień NO2 powinno spadać a pokaże się NO3.

Opublikowano

No i chyba dam do kubełka więcej ceramiki bo orginalnie to była w trzech na sześć przegródek, reszta to coś czarnego w saszetkach.

Opublikowano

to chyba on sciągnął mi te męty z wody po zalaniu baniaka pomimo tego iż długo płukałem piasek to jednak woda mętna była a teraz jest kryształ

Opublikowano

A tak jeśli mogę wiedzieć to czym najlepiej karmić taką obsadę ? nie chcę zaśmiecać forum i zakładać nowego wątku?

Opublikowano

proponuje oddac troche moczu do baniaka co przyspieszy Ci caly proces:),+ starter w postaci gupika.

jezeli ma to byc obsada miesko - mrozony oczlik co 2 dzien ,granulat hikari staple +wybarwiajacy hikari gold ,na sniadanie mozesz podawac spiruline super forte tropicala.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.