Skocz do zawartości

faktycznie jak króliki...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po pół roku będzie miał 40 mbuniaków i 20cm linni, a po roku 0 mbuniaków i 30 cm linni :twisted::lol:

bez przesady zeby linni mial 30cm trzebaby go niezle przekarmic :twisted:

Opublikowano
Po pół roku będzie miał 40 mbuniaków i 20cm linni, a po roku 0 mbuniaków i 30 cm linni :twisted::lol:

bez przesady zeby linni mial 30cm trzebaby go niezle przekarmic :twisted:

Jak by zeżarł 40 mbuniaków + ich potomstwo powastałe w międzyczasie to nie powiesz że byłaby to dieta lekko strawna. :wink:

Natomiats tak na poważnie, to milcowi wyraźnie chodziło o coś trochę drapieżnego ale jednoczesnie mogącego jako dodatkowy gatunek żyć z mbuną i to w dodatku co podkreslił, z mbuną roslinożerną a wiec ewentualny drapieznik nielicząc upolowanego narybku normalnie by wcinał spiruline podawana do akwa a nie powiesz mi że dieta w głównej mierze składająca się z "zieleniny" jest optymalna dla linni. Bo własnie z powodu tej diety został wykluczony i tak najlepszy do takich zbiorników i celów S .fryeri a przecież potrzeby linni na pokarm miesny są dużo większe niż fryerki

Opublikowano
Jak by zeżarł 40 mbuniaków + ich potomstwo powastałe w międzyczasie to nie powiesz że byłaby to dieta lekko strawna. Wink

nie sadze by zezarl troche wieksze ryby on jest akurat dosc spokojnym drapiezcom :wink::D

nie powiesz mi że dieta w głównej mierze składająca się z "zieleniny" jest optymalna dla linni. Bo własnie z powodu tej diety został wykluczony i tak najlepszy do takich zbiorników i celów S .fryeri a przecież potrzeby linni na pokarm miesny są dużo większe niż fryerki

jasne ze nie powiem ze "zielenina" jest optymalna dla linni :D. Linni ruszy tylko ryby ktore beda mu sie miescic do pyska, nie jest taki jak, np. Aristochromis Christi ktory zezre rybe wielkosci polowy siebie :wink: (nietety juz mi sie 2 w ten sposob udlawily :evil:)

Mariusz masz racje tez co do Frei ze bedzie bezpieczniejszy niz linni :D bierz milc frei beda dobrze gospodarowaly twoimi maluszkami :wink: przy czym sa tez bardzo ladne :D a jezeli nie chcesz to wez linni tylko zeby byly troche mniejsze niz twoje mbuniaki bo nic innego raczej bym ci nie polecal chyba ze Champsochromis Caeurelus z tym ze po 2 latach bedzie osiagal ok.40cm :wink: i nie widze przyszlosci mbuny z nim mimo ze jest on lagodny.

a wiec masz do wyboru wedlug mnie frei i linni, przyczym lepszym wyborem bylby frei.