Skocz do zawartości

faktycznie jak króliki...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cieszyłem się jak dziecko z pierwszej inkubacji a teraz widzę, że to co starszyzna mówiła to najprawdziwsza prawda: akwa mam od czterech miesięcy a: jedna redka jest juz po odwóch udanych inkubacjach, druga właśnie rozpoczęła, maingano jedna nieudana ink. i dwie udane u dwóch samic. Tylko saulosi jakieś trochę nie ten tego, ale pewnie jeszcze za młode :D Też tak macie? :)

Tak sie tylko chciałem pochwalić ;)

Opublikowano

U pyszczaków z rozmnażaniem nie ma raczej problemów, za to osoba trzymająca pyszczaki z czasem problemy mieć zaczyna bo powstaje problem co zrobic z nadprogramowymi rybkami, bo że cos zrobić trzeba tzn się ich pozbyc z akwa to raczej oczywiste, tak więc pierwsze udane tarła i pierwsze maluchy to kupa radości a juz potem to kupa kłopotu.

Opublikowano

no niestety mars ma calkowita racje, pierwsze maluchy to duzo radochy...potem to juz ciut gorzej, ja ostatnio musialem ok 15 redziow oddac do zoo sklepu bo nie mialem co z nimi zrobic a spuszczanie ich w klozecie to nie dla mnie, jedyna rada jest nie odlawianie inkubujacych samic (a i to nie skutkuje w 100% bo zawsze 1-3 male sie zbunkruja gdzies)

Opublikowano

dlatego warto pomyslec o jakims 2m akwarium i "przejsc" na drapiezniki :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

mbuna jest wspaniala, ukochane msobo najwspanialsze...ale jak we wroclawiu parke nimbo zobaczylem to stwierdzilem ze te "piranie" wczesniej czy pozniej zaczne hodowac :> :D

Opublikowano
dlatego warto pomyslec o jakims 2m akwarium i "przejsc" na drapiezniki :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

mbuna jest wspaniala, ukochane msobo najwspanialsze...ale jak we wroclawiu parke nimbo zobaczylem to stwierdzilem ze te "piranie" wczesniej czy pozniej zaczne hodowac :> :D

Ooo pochwalam takie myslenie :wink::D , tak powinno byc :twisted::wink:

Opublikowano

Nimbo, czy jest jakiś drapieżnik, który może - jak proponował

mars - słuzyć za regulator do młodzieży w akwa z roślinożerną

mbuną? Bo fryeri to raczej chyba nie bardzo, ze względu na

dietę... taki "okazjonalny" drapieżnik by się przydał :-)

milc

Opublikowano

milc - nibo to same potwory :wink: trzyma, natomiast co do takiego drapieznika to jest on wśród przedstawicieli samej Mbuny i nazywa się Melanochromis chipokae i z zadania o któreym piszesz powineien się dobrze wywiązać.

Opublikowano

Cóż, biorąc pod uwagę, że mam w zbiorniku podobne

w sumie maingano, już lepszy chyba byłby Melanochromis

labrosus :-)

milc

Opublikowano
Cóż, biorąc pod uwagę, że mam w zbiorniku podobne

w sumie maingano, już lepszy chyba byłby Melanochromis

labrosus :-)

milc

i w dodatku jaki całuśny :wink::D

Opublikowano
Nimbo, czy jest jakiś drapieżnik, który może - jak proponował

mars - słuzyć za regulator do młodzieży w akwa z roślinożerną

mbuną? Bo fryeri to raczej chyba nie bardzo, ze względu na

dietę... taki "okazjonalny" drapieżnik by się przydał :-)

milc

wpusc ok.10cm linni ryba ta wyzera mlode dosc szybko i jest w miare spokojna :D:D