Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis zauwazylem ze moja mpanga zaleca sie do samicy m.johanni i probuje krzyzowac sie z tym gatunkiem , zaleca sie do wszystkich samic johannii mimo ze ma swoj harem gatunkowy, samiec m.johanni jest dominantem przegania mpange ale wszystkiego nie upilnuje wiec odbywa taniec godowy,tarlo na zmiane z elongatusem.myslalem ze to dziwny przypadek i rozmawialem telefonicznie z pewnym hodowcą,potwierdzil ze nie mozna mieszac elongatusa mpangi z m. johanii bo dojdzie do krzyzówek ze strony samca mpangi-na dowod tego pokaze wam bastardy jak tylko podrosna!

Sam bylem w szoku jak to zobaczylem, tak wiec obsada wymyslona przez naszego kolege do 240l- johannii razem z mpanga jest nie trafiona i niesprawdzona !!!

Opublikowano

Co Ty mpanga jest na prawdę okazala i zadziwiajaco ma symetryczne linie czy pletwy jest piekna, co do samicy johanni samica jak samica, moge zrobic 2 fotki .

p.s tez bym nigdy nie powiedzial ... :( i jestem wkurzony....

Opublikowano
:( i jestem wkurzony....

Eee tam zaraz się wkurzać :D

Musisz tylko znaleźć kogoś kto ma drapieżniki i niedobory pokarmu....

Tak ostatnio się też nad tym zastanawiałem.

My tu chuchamy, dmuchamy, a może tam daleko w jeziorze one nie za bardzo się tym przejmują i co jakiś czas Ad prezentuje nam nowy gatunek tudzież nową odmianę barwną....