Skocz do zawartości

no2 i no3 wysokie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ponownie test na no2 zakupilem jbl ale jak narazie to mam jakies 0.6 to i tak spadlo z 0.8 dalem dodatki i tabletki z bakteriami zakupilem pompke i tak mysle ja podlaczyc zeby dodatkowo jeszcze napowietrzala wode oprocz filtra mechanika co o tym myslicie

Opublikowano

witam ponownie napowietrzanie idzie na maxa kamieniem 30cm daje to niezle widze ze rybki zwawsze i do jedzenia by sie garnely ale dieta

mam pytanko ile w takim kuble macie ceramiki czy innych rzeczy

bo ja mam tak liczac od dolu to pierwsza tacka ceramika druga zeolit i ta nagorze trzecia to wata filtracyjna i czy to dobrze jest czy trzeba cos podmienic???

Opublikowano
mam pytanko ile w takim kuble macie ceramiki czy innych rzeczy

bo ja mam tak liczac od dolu to pierwsza tacka ceramika druga zeolit i ta nagorze trzecia to wata filtracyjna i czy to dobrze jest czy trzeba cos podmienic???

Zależy jaki masz kubeł i jak przepływa przez niego woda(np.od dołu do góry)?Wata filtracyjna jest niepotrzebna gdy na zasysie masz prefiltr,wtedy ten kosz możesz zasypać ceramiką.

Opublikowano

Na rurę zasysającą nakładasz gęstą gąbkę i wsio, to jest ten cały prefiltr.

kubel 1500l przeplywu

Sorry ale z tej informacji nie wywróżę jaki obieg wody ma ten filtr.Zresztą i tak ta informacja nie jest potrzebna gdy założysz prefiltr...

Opublikowano

a czy mozna jakos sprawdzic kierunek przeplywu wody bo po otwarciu jakos niebardzo zeby bylo widac wlot i wylot ale raczej wlot od gory bo taki slad na wacie bardziej brudny w jednym miejscu byl jakby tedy woda wpadala :)

a to zaloze prefiltr a za wate ceramike zasypie jeszcze :)