Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do cyrkulacji wody za tłem wystarczy wlot kubła (jak tło szerokie to możesz się pokusić o umieszczenie tam całej filtracji). Cyrkulator o którym pisał Perez666 ma być umieszczony w akwa w taki sposób aby strumień wody spychał nieczystości w kierunku filtra mechanicznego

Opublikowano
Do cyrkulacji wody za tłem wystarczy wlot kubła (jak tło szerokie to możesz się pokusić o umieszczenie tam całej filtracji). Cyrkulator o którym pisał Perez666 ma być umieszczony w akwa w taki sposób aby strumień wody spychał nieczystości w kierunku filtra mechanicznego

Dokładnie,nie widzę sensu umieszczania cyrkulatora za tłem.Cyrkulator możesz zasłonić kamieniami,trochę się pobawić z jego ustawieniem aby efektywnie spychał kupska.

Opublikowano

jeszcze jedno pytanko mi sie nasowa a mianowicie czy jkak wpuszcze mlode rybki neon spota i socolofi white do doroslego haremu , nie spotka mnie przykra niespodzianka w postaci malych szkieletow na dnie badz w ogole ich nie zobacze ??

Opublikowano
jeszcze jedno pytanko mi sie nasowa a mianowicie czy jkak wpuszcze mlode rybki neon spota i socolofi white do doroslego haremu , nie spotka mnie przykra niespodzianka w postaci malych szkieletow na dnie badz w ogole ich nie zobacze ??

Jezeli bede juz w granicach 2-3 cm to mysle ze nie bedzie problemu.Wpusc je juz po zgaszniu swiatla i powinno byc OK.

...i po przebytej kwarantannie :wink:

Opublikowano

Jezeli bede juz w granicach 2-3 cm to mysle ze nie bedzie problemu.Wpusc je juz po zgaszniu swiatla i powinno byc OK.

...i po przebytej kwarantannie :wink:

CZyli jak ta kwarantanna ma sie odbyc ??

Opublikowano

ojojoj....musisz mieć wolny baniaczek(ustabilizowany cykl azotowy ofkors :P )i niech sobie tam pływają 3-4 tygodnie.Ja zawsze robię miesięczną kwarantanne.Jeśli nie zauważysz objawów choroby u ryb to po tym czasie możesz je wpuścić do docelowego baniaka.

Opublikowano
A ja nie robię kwarantanny (brak dodatkowego akwa), po prostu kupuję ryby ze sprawdzonego źródła które robi to za mnie (mam nadzieję) :)

Ja wole nie ryzykować,też mam ryby z pewnych źródeł ale kwarantanna nie zaszkodzi,szkoda obsady.