Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:mrgreen: Piach prosto z jeziora Malawi...dobre :D

To jest zwykły piasek kwarcowy upiększony bajeczką że jest prosto z jeziora......robienie ludzi w bambuko...

i ta cena...kup zwykły piach,kilo kosztuje 10gr. a nie 2,2zł a rybom to pikuś bo czytać nie umieją gdyby się okazało że do tego piasku z Malawi jest metka... :wink:

Opublikowano

Ja mam zwykły budowlany,przynajmniej nie bije po oczach jak te bialutkie :wink: Podjedź na jakiś skład budowlany i kupisz za grosze.Wypłukać tylko dobrze pod bieżącą i do akwa.Rybom nic się nie stanie...

Opublikowano

Jak chcesz biały to kup ten drugi za 1 zł, jeśli płukany to dobra cena, piach budowlany jest tańszy ale trzeba płukać płukać i jeszcze raz płukać a przy obecnych cenach wody koszt pewnie będzie podobny :wink:

Opublikowano

No to chyba właśnie tak zrobię. Kurde ... tylko nie chciałbym, aby w tym akwarium było tak szaro buro. Szczególnie, że co do kamieni mam zamiar wrzucić tam piaskowiec.

Opublikowano

A może kupić właśnie z 20kg tego białego po 1zł i dodać do tego jeszcze z 5-6kg takiego bardziej szarego? Wymieszać to, nie będzie tak dawało bielą po oczach a będzie ładnie wyglądało.

Opublikowano
tylko nie chciałbym, aby w tym akwarium było tak szaro buro. Szczególnie, że co do kamieni mam zamiar wrzucić tam piaskowiec.

Właśnie będzie Ci się ładnie piach zlewał z piaskowcem,będzie tworzył spójność.Zrób jak uważasz za stosowne :wink:

BTW nie pisz posta pod postem-użyj funkcji edytuj...

Opublikowano

A jak dlugo ten piaskowiec bedzie jasny, czy tez w swoim naturalnym kolorze?

Predzej czy pozniej zarosnie glonem i bedzie mial calkiem inny kolor. :wink:

Opublikowano

Dobrze by było żeby zarósł pięknym zielonym glonkiem ale czy zarośnie?Oby tak,choć znam przypadki że kamienie po kilku latach były takie same :P Czyż tak nie było Sławku :mrgreen::wink: