Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Chyba z Tobą pisałem o sklepie z karmą dla azorków ;) No cóż, widać, że gościem miota chęć zysku,,, Spakuj yellowki, zawieź mu i powiedz żeby sobie je w... zrobił co zechce :)

Resztę zostaw, samce kulfonów są duże i masywne, będą olewać auratusa, z którym możesz mieć kiedyś problemy. Gdy zacznie się dym, a to nastąpi, to zareagujesz.

Narazie obserwuj.

Opublikowano

ceruleus 3+6, auratus 3+6, trewavasa 6+3, saulosi 3+8, zebrę red red 2+6 ....

ta nieźle ...

co daje razem 48 ryb, no to poszalalas. :wink:

Jak oddasz bocje i 'yellowki to bedziesz miala IMHO fajna obsade na takie akwa.Przydaloby sie jeszce odwrocic proporcje jezeli chodzi o trewcie :wink:

Opublikowano

Nie mam samochodu a nie pojadę 40km PKS'em aby oddać miłemu Panu rybki ... i nie ukrywam, że żal mi ...ściska, że yellowki muszą odejść ... bo muszą ? :cry:

choć nie powiem Pan ma ok 6 baniaków od 100l do 1200l i ryby piękne ... ale cóż z tego ... :shock:

może kupię 2 baniak i zrobię 1 gatunek ....

aa wsadziłam 2 zdjęcia do galerii...i już wiem, że mam za mało serpentynitu.. trzeba dokupić i zrobić wyżej ...więcej kryjówek + 2 skały wysokie ok 40cm

ps. Pan na moją prośbę aby odebrał bocje napisał :

"Spokojnie to nie tak one u wielu żyją razem z malawi chociaż to inny biotop ja im nie daję soli i sody i ph mają niższe i mają się super jak Pani u mnie widziała proszę poczytać i pooglądać zdjęcia w internecie a żyć spokojnie będą, pokarmy ze spiruliną im służą tak jak i inne menu malawi

Wielu akwarystów się nie przyznaje ale po cichu łączy te ryby ze względu na piękny wygląd i brakujące barwy u malawi poza tym ładnie czyszczą ślimaki które z reguły pojawiają się niechciane.

Pozdrawiam "

tadam :twisted::mrgreen: :shock: 8) no to teraz się przyznawać :D

Opublikowano

tadam :twisted::mrgreen: :shock: 8) no to teraz się przyznawać :D

No dobra to ja zacznę - mam w baniaku z pielęgnicami (450 litrów) inne biotopy:

- dwa Hipopotamy z Tanganiki,

- Wenezuelczyka który przypadkowo wpadł do Orinoko

- 30 dkg filetów z mintaja i trzy paluszki kapitana Iglo.

Czasami ręce mi opadają jak widzę odpowiedzi niektórych "sklepikarzy/hodowców" że ludzie tak mają i pływa więc tak być może :/

Ostatnio na duchu podniósł mnie Pan ze sklepu w Grudziądzu kiedy to laska kupowała kulę i chciała do niej paletki, a Pan jej powiedział że nie sprzeda takiego zestawu :-)

Opublikowano
tak na chwilkę tylko wtrącę pytanie głupka:

Czy do Atmana mam założyć gąbkę ? ....

Czy do filtra zew na wylot też założyć gąbkę ?

No to pojechałaś teraz.... :mrgreen:

W co trzecim wątku w dziale "osprzęt" pisze że ....zgadnij co? Może Cię zaskoczę ale...Tak.....ludziska piszą że lepiej pozakładać te gąbki :wink::D

Opublikowano
tak na chwilkę tylko wtrącę pytanie głupka:

Czy do Atmana mam założyć gąbkę ? ....

Czy do filtra zew na wylot też założyć gąbkę ?

No to pojechałaś teraz.... :mrgreen:

W co trzecim wątku w dziale "osprzęt" pisze że ....zgadnij co? Może Cię zaskoczę ale...Tak.....ludziska piszą że lepiej pozakładać te gąbki :wink::D

no właśnie rzuciło mi się w oczy i chciałam jako głupek się upewnić ;)

to już nie zaśmiecam wątku ;) dzięki :mrgreen:

Opublikowano

lepiej pytać niż głupio robić ;)

pytaj - zawsze wśród docinek usłyszysz dobrą odpowiedź ;)

Nawet od naszych kolegów, którzy lubią docinać , ale zawsze z miłą chęcią pomogą.