Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego napisałem:

jako mechanik myślę że da sobie radę pod warunkiem że jakiś inny falownik będzie ruszał wodą.

I jak wskazuje ton wypowiedzi "myślę ze da sobie radę..." to nie jest 100% potwierdzenie - ot takie przypuszczeie na bazie obecnych obserwacji.

Czas zweryfikuje czy wystarczy czy jednak będę musiał kupić jakąś głowicę z gąbką.

Opublikowano

Nie rozumiem Ciebie i Tobie podobnych. Przepraszam ale jeśli ktoś kto nie od dziś trzyma ryby z malawi poleca Ci filtr wewnętrzny jako mechanika i na forum nie ma ani jednego tematu na temat tego by komukolwiek udało się z kaskadą to czemu nie słuchasz? Po co więc głupie pytanie na forum?

Może problem w tym, że już to bez sensu kupiłeś? Tylko na bazie czego?

Dla mnie jest to najbardziej bez sensu zakup w tym miesiącu na forum jeśli chcesz przeznaczyć go do celów które napisałeś wyżej.

I to nawet nie chodzi o zasadę działania kaskady bo ją znasz. Lecz o to że twoje akwarium będzie miało 2x więcej urządzeń niż potrzebuje, będzie żarło 2x więcej prądu niż potrzebuje a efekty będą te same, a ja myślę że wręcz 3x gorsze niż mechanik za 30zł o przepływie 2000l/h. Po co falownik i kaskada skoro może być sama głowica?

Zadajecie masę pytań a zamiast korzystać z gotowych odpowiedzi i tak robicie swoje. Nie jeden z nas już tu uczył się na błędach co skrupulatnie opisał na forum. Uczmy się razem na swoich błędach. Będzie dobry przykład dla potomnych.

Sorry za taki, a nie inny ton ale po prostu nie widzę sensu pytania się o takie rzeczy na forum skoro znasz własną odpowiedź.