Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widocznie trafił mi się jakiś wyjątkowy egzemplarz bo grzmi głośno nawet bez gąbki. Zadanie spełnia, ale drugi raz tego nie kupię.

Opublikowano

Ja na razie kupiłem Resuna bo widziałem że ludzie z KM mają i sobie chwalą go jako wew.

Zobaczymy...

PS.nabe jak masz takie aspiracje i kase to czemu Resuna wziąłeś?

PS.2 sławek , masz jakieś akwa teraz w ogóle? Może załóż sobie jakieś 160-200l i weź tą alternatywę twoją wypróbuj i zdaj mi relację to dopłace i zamontuje u siebie :D :D

Opublikowano

PS.2 sławek , masz jakieś akwa teraz w ogóle? Może załóż sobie jakieś 160-200l i weź tą alternatywę twoją wypróbuj i zdaj mi relację to dopłace i zamontuje u siebie :D :D

Akwa już nie mam żadnego.Sprzedałem wszystkie pięć zbiorników, sukcesywnie jeden po drugim.

Alternatywą dla mnie, na którą zamieniłem resuna, była pompa grundfos 25-40 i to było najlepsze rozwiązanie filtracyjne, które posiadałem.

Opublikowano

Akwa już nie mam żadnego.Sprzedałem wszystkie pięć zbiorników, sukcesywnie jeden po drugim.

Alternatywą dla mnie, na którą zamieniłem resuna, była pompa grundfos 25-40 i to było najlepsze rozwiązanie filtracyjne, które posiadałem.

A no to już wyższa szkoła itd.

Ps.jeżeli to nie tajemnica to jaki był powód sprzedaży zbiorniczków :oops: :| ?

Opublikowano

Żadna tajemnica :wink:

Wynajmujemy z żoną "mieszkanie" z jednym pokojem, mamy dwóch synów - 2 i 6 lat i sam rozumiesz. Nie da się pomieścić 5 zbiorników i 4 ludzi w pokoju 15m2.

Btw powoli się przymierzamy do budowy domu, więc coś napewno stanie - ale to melodia przyszłości.

Tak nawiasem, to pompa grundfosa to żadna wyższa szkoła jazdy, jest milsza w eksploatacji, niż filtr wew. Tylko faktem jest, że na instalację z pompą musisz mieć ok.500 zł "luźnej" kasy.

Opublikowano

Grundos poza akwa a Resun i klony - kultura pracy nieporównywalna, ale tego nie schowasz za kamieniem, do tego rury więc o czym w ogóle mówimy. O głowicy wewnętrznej miało być :) Kroczek, kup coś solidnego z wirnikiem ceramicznym co się w rękach nie rozpadnie. Hailea - też chinskie ale już ma ciekawe przełożenie cena/lph/mocożerność, ale jakość plastików jest poniżej średniej, w tych modelach hx niezatapialnych króćce łatwo się łamią.Aquael np. circulator - trochę za słabe, chociaż małe zużycie prądu, za to niewielkich rozmiarów i bardzo ciche, ale wszystkie po jakimś czasie musiałem wyciągnąć bo wirnik hałasował, wymiana nieopłacalna.Atmana mam zbyt krótko żeby wyciągnąć jakieś wnioski poza tym, że działa rok bez zaglądania i w ogóle go nie słychać, ale to nie taki model nadający się do mocnej śmieciarki do malawi. Innych głowic nie miałem więc się nie wypowiadam,ale widzę w postach ludzie chwalą pompy aquabee, chyba nikt nie miał do nich zastrzeżeń.