Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja na razie kupiłem Resuna bo widziałem że ludzie z KM mają i sobie chwalą go jako wew.

Zobaczymy...

PS.nabe jak masz takie aspiracje i kase to czemu Resuna wziąłeś?

PS.2 sławek , masz jakieś akwa teraz w ogóle? Może załóż sobie jakieś 160-200l i weź tą alternatywę twoją wypróbuj i zdaj mi relację to dopłace i zamontuje u siebie :D :D

Opublikowano

PS.2 sławek , masz jakieś akwa teraz w ogóle? Może załóż sobie jakieś 160-200l i weź tą alternatywę twoją wypróbuj i zdaj mi relację to dopłace i zamontuje u siebie :D :D

Akwa już nie mam żadnego.Sprzedałem wszystkie pięć zbiorników, sukcesywnie jeden po drugim.

Alternatywą dla mnie, na którą zamieniłem resuna, była pompa grundfos 25-40 i to było najlepsze rozwiązanie filtracyjne, które posiadałem.

Opublikowano

Akwa już nie mam żadnego.Sprzedałem wszystkie pięć zbiorników, sukcesywnie jeden po drugim.

Alternatywą dla mnie, na którą zamieniłem resuna, była pompa grundfos 25-40 i to było najlepsze rozwiązanie filtracyjne, które posiadałem.

A no to już wyższa szkoła itd.

Ps.jeżeli to nie tajemnica to jaki był powód sprzedaży zbiorniczków :oops: :| ?

Opublikowano

Żadna tajemnica :wink:

Wynajmujemy z żoną "mieszkanie" z jednym pokojem, mamy dwóch synów - 2 i 6 lat i sam rozumiesz. Nie da się pomieścić 5 zbiorników i 4 ludzi w pokoju 15m2.

Btw powoli się przymierzamy do budowy domu, więc coś napewno stanie - ale to melodia przyszłości.

Tak nawiasem, to pompa grundfosa to żadna wyższa szkoła jazdy, jest milsza w eksploatacji, niż filtr wew. Tylko faktem jest, że na instalację z pompą musisz mieć ok.500 zł "luźnej" kasy.

Opublikowano

Grundos poza akwa a Resun i klony - kultura pracy nieporównywalna, ale tego nie schowasz za kamieniem, do tego rury więc o czym w ogóle mówimy. O głowicy wewnętrznej miało być :) Kroczek, kup coś solidnego z wirnikiem ceramicznym co się w rękach nie rozpadnie. Hailea - też chinskie ale już ma ciekawe przełożenie cena/lph/mocożerność, ale jakość plastików jest poniżej średniej, w tych modelach hx niezatapialnych króćce łatwo się łamią.Aquael np. circulator - trochę za słabe, chociaż małe zużycie prądu, za to niewielkich rozmiarów i bardzo ciche, ale wszystkie po jakimś czasie musiałem wyciągnąć bo wirnik hałasował, wymiana nieopłacalna.Atmana mam zbyt krótko żeby wyciągnąć jakieś wnioski poza tym, że działa rok bez zaglądania i w ogóle go nie słychać, ale to nie taki model nadający się do mocnej śmieciarki do malawi. Innych głowic nie miałem więc się nie wypowiadam,ale widzę w postach ludzie chwalą pompy aquabee, chyba nikt nie miał do nich zastrzeżeń.