bartol Opublikowano 11 Stycznia 2007 #1 Opublikowano 11 Stycznia 2007 mam pytanie, co najlepiej dać na dno akwarium: mata polietylenowa, płyta pleksi lub styropianowa a może coś innego ??? kamienie do akwarium kleić czy nie ???
nabe Opublikowano 12 Stycznia 2007 #2 Opublikowano 12 Stycznia 2007 A to chyba według gustu i tego co masz pod ręką.Na dno pod kamienie pleksi się nadaje, ale styropian równie dobrze Byle nie za gruby bo wypłynie razem z podłożem.Ja dałem grubą plastikową siatkę, niektórzy w ogóle nic nie kladą na spód.Klejenie to nie jest najlepszy pomysł. Czesto okazuje się nagle, że trzeba coś poprzestawiać. Albo przestanie ci się podobać wystrój, albo trzeba coś odłowić itd. Imo lepiej poukładać w kupami tak, żeby się nie wywaliły i nic nie sklejać. A, temat już był poruszany na forum.
sision Opublikowano 13 Stycznia 2007 #3 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Owszem,temat był już poruszany,ale ja jeszcze dorzucę swoje. Otóż ja bym nie kleił w dekoracji. Potem będziesz się pieklił,jak będzie trzeba coś przestawić bezpiecznie będzie,jak poukładasz kamienie na sucho w akwa,każdy jeden na spokojnie wten sposób,aby każdy miał dobre podparcie.Może trochę czasu zajmuje,ale bezpieczeństwo jest pod kamienie daj styropian.Najlepiej prawie na całe dno,zostaw tylko małe przerwy przy przedniej i bocznych szybach,żeby przy sypaniu podłoża zamaskować styropian. I w żadnym wypadku nie oszczędzaj (chociaż i tak to mało kasy) na styropianie,daj go,chociaż cienki,ale zawsze będzie.Jak nie dasz, możesz później żałować...
suchy Opublikowano 15 Lutego 2007 #4 Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja bym proponował taką zielonkawą piankę którą się używa pod panele podłogowe mam to u siebie kilka lat ( pod żwirem i pod akwarium)i jestem zadowolany. Płat takiej pianki o wymiarach 120/50/5 kosztuje około 2zł.
TSOL Opublikowano 6 Marca 2007 #5 Opublikowano 6 Marca 2007 Ja mam u siebie pod akwarium zwykła karimatę a w akwarium styropian 2cm na całej powierzchni.
Koszi Opublikowano 20 Czerwca 2007 #6 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Suchy kupiłem tą piankę pod i do akwarium za 4 płaty 50x80x05 zapłaciłem 9,40 zł chyba będzie dobra.
Rekomendowane odpowiedzi