Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na forum i chciałbym się podpytać odnośnie kilku kwestiJ poniżej wstawiam fotkę mojego Malawi, akwa 105/50/50. Proszę o kilka ocen osób bardziej doświadczonych ode mnieJ akwarium włanie wystrtowalo, filtr zew eheim 2236, wew. Head 750 t grzalka tetra 250w, 2 swietlowi 90 cm, biala i ocean blue. Pokrywa robiona własnoręcznie ponieważ jest nietypowy rozmiar akwa. Mam pytanie odnośnie obsady, chciałbym mieć 1 gatunek, nie ukrywam ze najbardziej mi się podoba P. Saulosi, pomóżcie mi dobrać ilość pysi tak aby akwa nie przerobić i aby żyło im się OkiJ akwarium pracuje już 3 tyg, wczoraj dokupiłem filtr zewnętrzny, Parametry wody SA OkiJ

Proszę o oceny i ew. porady

Opublikowano

Witam.

Na początek kup ok.15szt. młodych saulosi,docelowo możesz trzymać ok.10szt.Parametry oki czyli cykl azotowy się ustabilizował?Posiadasz testy?Wymień tego łupka(i chyba 1 wapień filipiński tam masz)na jakieś większe bryły(piaskowiec,serpentynit,wapień zwykły).

BTW foty zbiorników umieszczamy w galerii!

Opublikowano

tak posiadam testy i wykonalem je. jezeli dobrze pamietam to ph ok 7,5 no2 - 0 no3- 4

takze mysle ze nie najgozej.

pozdr.

Opublikowano

fakt wczoraj do podpiąłem, ale ryby mam zamiar wpóścić nie szybciej niż za 2 tyg. w momencie podlaczenia biologa wpośćilem dodatkowo bakterie, bodajze sery.

jeszcze mam pytanko co do biologa mam w nim 4 koszyki, jest to eheim ecco, dalem od dolu gabka gruba>ceramika>ceramika>gabka cienka , co o tym sadzicie

Opublikowano

oki.

taka gabke na prefiltr kupie w zwyklym sklepie akwarystycznym? tak zrobie jezeli chodzi o kubel, praktycznie sama ceramika.