Malawi D. Opublikowano 17 Kwietnia 2010 #1 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam pytanie odnośnie obsady akwarium 300l (120x50x50). Czy mogę tu wpuścić johanni, demasoni i maingano? Ewentualnie zamiast demasoni to socolofi
czester_ Opublikowano 17 Kwietnia 2010 #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Masz fajne głębokie akwarium, może nie jest to odpowiedź na twoje pytanie ale co powiesz na jednogatunkowe demasoni?
Malawi D. Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Uważam, że akwaria jednogatunkowe nie należą do najciekawszych, ale z demasoni mogłoby to fajnie wyjść. Szczerze mówiąc wolałbym conajmniej 2 gatunki.
aarset Opublikowano 17 Kwietnia 2010 #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Uważam, że akwaria jednogatunkowe nie należą do najciekawszych, ale z demasoni mogłoby to fajnie wyjść. Szczerze mówiąc wolałbym conajmniej 2 gatunki.Przemyśl temat. Przeprowadzam właśnie demasoni z 240l do 370l i będzie to dalej zbiornik jednogatunkowy. Jak dla mnie duża grupa demasonów to bajka.
Malawi D. Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor #5 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Ok. Przemyśle ten temat. Ale może mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie? Moje pytanie jest pilne i proszę o odpowiedź.
Malawi D. Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor #6 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Już zdecydowałem. Nie będzie to jednogatunkowe akwa. Chcę dać johanni i demasoni oraz maingano. Czy te gatunki pasują do siebie?
tabu25 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 #7 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 witam sam mam 4 gatunki i teraz ciut żałuje że nie zrobiłem 1 gatunkowego zapewne chodzi o kolorystykę akwarium ( dekoracyjność ) ale odpowiednio urządzone jedno gatunkowe przebija to mimo wszystko niestety nie mam wiedzy na tyle by doradzać ci obsadę
Vanye Opublikowano 18 Kwietnia 2010 #8 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Ja też doświadczenia nie mam. Ale jak chciałem dać razem dwa melanochromisy (maingano i auratus) to pisaliście że nie będzie dobrze. Maingano i johani w takim razie też może nie być za fajnie. Szczególnie że samce johani i maingano mają podobne ubarwienie.
Malawi D. Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor #9 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A johanni, demasoni i socolofi?
elozox Opublikowano 24 Kwietnia 2010 #10 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 u johani i maingano to melanochromisy i nie powinno sie ich laczyc w 1 zbironiku samiec jest bardzo podobny i bedziesz mial bastardy oraz ciagle walki, prawdopodbnie johani w wieku droroslym pozabija populacje maingano. Proponuje taka obsade jaka mam ja tzn; Johannii jedonasmcowo1x3 +Demasoni 2-3 samcowo 3x5
Rekomendowane odpowiedzi