durriel Opublikowano 11 Kwietnia 2010 #1 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 witam czy mógłbym coś jeszcze dobrać do mojego zbiornika 120x40x40 obecnie mam tylko Labidochromis caeruleus (yellow) 1-4 myślałem o jeszcze jednym gatunku o podobnej diecie i zachowaniu ale innym ubarwieniu żeby zrobić jakiś kontrast dla yellow macie jakieś sugestie?
Perez666 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 #2 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Wybór jest spory,tak jak zauważyłeś musisz szukać w mbunie mięsożernej,wszystkożernej.Najpopularniejsze to chyba maingano,możesz też dać jakieś afry(chociaż u afr to tylko samiec jest urodziwy:P)
durriel Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor #3 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 maingano to dobry pomysł pod względem kolorystycznym,zachowania jak również żywienia ale słyszałem,że płeć jest bardzo trudna do identyfikacji.Nawet chyba u dorosłych rybek,może ktoś coś podpowie a może jeszcze jakieś inne pyski ?
durriel Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor #4 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 mogli byście podać jeszcze jakiś spokojny gatunek dla yelollw ?
Perez666 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 #5 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Tu masz opisane gatunki wraz ze zdjęciami http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2
misiek80 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 #7 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Spokojnym gatunkiem, który możesz dołożyć do yellow jest pseudotropheus livingstonii (lanisticola). Ładna, nieduża i łagodna mbuma, podobnie jak yellow lubi mięsko
Rekomendowane odpowiedzi