Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nabylem nowe szkielko 200x50x60 600 l.W tej chwili mam ladny harem Ps.Saulosi 3+7,Ps.Wiliamsi 2+4,Ps.Acei N-gara 3+6.Myslalem nad dorzuceniem jeszcze M.Maingano i ... tutaj chce zasiegnac Waszej opini co dolozyc jako 5 gatunek,wszelkie propozycje mile widziane

Opublikowano

A powiem Ci ze myslalem i mysle nad trewciami,ladne rybska i w takim baniaku powinny sie ladnie prezentowac.Jaki dac uklad 2+4-5?

Opublikowano

Ps.Saulosi 3+7,Ps.Wiliamsi 2+4,Ps.Acei N-gara 3+6 plus (1x3 )maingano to daje Ci 29 ryb wiec trewcia bym dodal tez w ukladzie 1x3 czyli 33 ryby do 600l bedzie gorna granica ,na 1 mbune powinno przypadac te 18- 20l a w zbiorniku wody bedzie zapewne 500l netto , no chyba ze chesz miec przerybienie co wiaze sie z nadfiltracja.

Opublikowano

Jest jeszcze opcja uszczuplenia saulosi i jednego samca aceii,albo zrezygnowanie z melanochromisow.

A nadfiltracja i tak bedzie,nawet przy mniejszej ilosci ryb :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odkurzę nieco temat jako,że czasu do zalania zbiornika szybko ubywa.W tej chwili w obsadzie która będzie juz docelowo mam:

Ps.Acei N-gara 1+2(muszę odchować 3 samiczki)

Ps.Saulosi 2+8 (myślę o dorzuceniu jeszcze jednego samca)

Ps.Wiliamsi 2+4

Padła propozycja dołożeniu kulfonów,ale przepadła,maingano też poległo.

Zastanawiam się nad wrzuceniem jakiej mięsozernej mbuny melanochromis chipokae,labidochromis yelow ewentualnie coś innego z zaproponowanych.

Mam nadzieje że taka obsada da rade w tej wielkosci zbiorniku.

Wszystkie propozycje co do dodania gatunku mile widziane :D