Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tylko p. saulosi nadaje sie do twojego zbiornika z w/w

Mozesz mi to blizej wyjasnic?

Z tego co widze w 300 l. mozna miec 22-24 szt. a w 180 l. tylko 4-5 szt.?

Roznica w dlugosci akwa 19 cm.

Czy chodzi moze,ze te ryby ktore podalam nie moga byc ze soba?

a gdzie napisalem zeby trzymac 5 ryb? ..odpowiem- Nigdzie natomiast z 3 wymienionych przez Ciebie gatunkow tylko ten nadaje sie do tego zbiornika (decydujacym czynnikiem jest wielkosc oraz usposobienie)... poczytaj o gatunkach ktore chesz trzymac! a wiec sumujac na pytanie uzyskana zostala odpowiedz .

Natomiast 24 sztuki ktorych sie doczytalas u mnie, sa obsada dobraniowa - docelowa to 3x5/6v1x4

O widzisz, teraz Twoja odpowiedz wyglada bardziej zrozumiale "natomiast z 3 wymienionych przez Ciebie gatunkow tylko ten nadaje sie do tego zbiornika (decydujacym czynnikiem jest wielkosc oraz usposobienie)". Chodzi o to,ze na roznych forach mozna wyczytac,ze ludzie trzymaja razem gatunki ktore wymienilam i to w mniejszych zbiornikach,nie maja z nimi wiekszych problemow.Co nie znaczy,ze chce miec tak samo,dlatego pytam i licze na odpowiedz z wyjasnieniem.

Opublikowano
Oczywiście, że forum jest dla wszystkich.

Redzik rośnie za duży do twojego akwa. Saulosi + maingano to imo fajne połączenie. Saulosi to straszny terytorialista, a maingano to śliczna, zaczepna ryba. Będzie żółto-niebiesko w akwa. Ślicznie :D

Dziekuje,pomysle nad tym.Mam jeszcze duzo czasu :)

Opublikowano
Dzieki ale nie chce mieszac tych dwoch biotopow.

Ale to ten sam biotop tylko M. Livingstonii to muszlowiec z Malawi, a z muszlowców słynie Tanga stąd :wink::)

Te ryby które wypisałaś (poza saulosi) rosną zbyt duże i ja osobiście wpuściłbym je do zbiornika min. 150cm długości.

Rozumiem.Dziekuje za odpowiedz.