Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziwne,że tu sami "znafcy" a w top20 same nie biotopowo wystrojone akwaria ;p

Wystarczy wejść na top 20, wszystkie akwaria jednakowe i we wszystkich serpentynit :mrgreen: zwłaszcza pierwsza 3

chyba nie wierzysz w to co mówisz?

chyba ze jesteś za teorią spiskową i uważasz że jest ktoś kto stuka licznik aby wygrały te akwaria które mają wygrać.

Ja jednak uważam, że do TOP dostają się te akwaria na które głosują forumowicze i im się podobają.

Więc nie wiem czy masz pretensje do forumowiczów czy do "tajnej grupy trzymającej władzę"???

Opublikowano

Ja mam tylko jeden głos

a na TOP 1 głosowało 57 osób, do kogo macie pretensje?

po drugie usilnie w TOP 3 chciałem sprawdzić kto ma serpentynit, a tu 1- otoczaki z Wisły, 2 - nie opisane (na pewno nie podjął bym się opisać ze zdjęcia co to za kamień, 3 - też nie opisany ale IMHO to tło BN.

Po drugie fajne jest jęczeć, że krytykujemy, każemy, rozkazujemy, zmuszamy i nawet mobingujemy, tylko panowie dowody dowody i jeszcze raz dowody, bo to co piszecie nie za bardzo się sprawdza w praktyce.

Opublikowano

Wyraziłem swoją opinię na temat tego kamienia.Po to jest forum,by wymieniać poglądy,doświadczenia.Filipińczyka przerabiałem(na początku przygody z Malawi)i kasa poszła w błoto(a tanie to dziadostwo nie jest).

Kolega się zapytał co ma zrobić z kamieniami które kupił, czy je umyć/wyparzyć czy nie. Gdyby chciał czyjąś opinię na temat ich wyglądu i tego, komu się podoba wapień filipiński w akwarium to pewnie użyłby galerii. Jak widać nie na opinii odnośnie wyglądu mu zależało, bo skoro je kupił znaczy że mu się podobają i o tym nie ma już co dyskutować.

Opublikowano
pytałem sie juz :D

a co z wapniem koralowym zielonym???

jest trendi?

Trendi nie jest :wink: ale jako kamień się nadaje.

Moja rada, zanim wydasz kasę przejedź się do dobrego składu kamienia, wybierzesz sobie z pewnością coś ładniejszego i za cenę 1 wapienia koralowego/filipińskiego będziesz miał kamoli na całe akwa :)

Opublikowano

zonie sie podobalo wiec wzialem :)

jak zaczalem chodzic po sklepach to sie za glowe zlapalem. masakra te ceny...

ale zobaczylem na nalepce na kamieniach albo zwirze, ze dostawca tez jest z Wroclawia, wiec pojechalem do niego i nakupilem za 50 zl. z 10 kg kamieni i 35 piasku, czyli tak jak mowisz za jeden kamien mam wszystko.