ŁUKASZ SZIN Opublikowano 13 Lutego 2010 #1 Opublikowano 13 Lutego 2010 Mam pytanie, jak się pozbyć zapachu moczu z piaskowca, ciemnego koloru. Piaskowiec, był myty w ciepłej wodzie oraz płynem do naczyń ale nadal jest nie miły zapach. Włożyłem piaskowiec do śniegu czy to coś pomoże :?: :?: :?: Wydaje mi się że kolega go trzymał na dworze i zwierzaki zrobiły . . . Proszę pomóżcie .
mutra Opublikowano 13 Lutego 2010 #2 Opublikowano 13 Lutego 2010 Mycie porowatego materiału płynem do mycia naczyń a potem włożenie go do akwarium??? Kiepski pomysł. Bardzo kiepski
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 13 Lutego 2010 Użyłem tylko troszkę płynu do naczyń, i od razu płukałem gorącą wodą. A teraz piaskowiec leży w śniegu. Proszę pomóżcie mi
mutra Opublikowano 13 Lutego 2010 #4 Opublikowano 13 Lutego 2010 weź ocet, roztwór kwasku cytrynowego. Jak nie pomoże to sok pomidorowy. Ja bym tego jednak do akwa nie wkładał - jeżeli płyn został na kamieniu to ryby mogą nawet zginąć.
paputek25 Opublikowano 13 Lutego 2010 #5 Opublikowano 13 Lutego 2010 ja bym na składzie zakupił "świeży" i nie bawił się w doświadczalnie z octami, płynami itc .
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor #6 Opublikowano 13 Lutego 2010 Nie ma opcji kupienia nowego na składzie budowlanym, ponieważ kamień był kupiony w sklepie zoologicznym i to jest kamień z otworami . http://img15.imageshack.us/i/obraz001mediumw.jpg/
paputek25 Opublikowano 13 Lutego 2010 #7 Opublikowano 13 Lutego 2010 to nie w moim stylu , ale najważniejsze żeby sie pyskom podobało. wracająć do tematu, to wątpię żeby śnieg załatwił sprawę i wywabił zapach. Może wsadź do wody z solą i namocz przez kilka dni
mutra Opublikowano 13 Lutego 2010 #8 Opublikowano 13 Lutego 2010 Akurat w usuwaniu smrodu kociej szczyny mam najprawdopodobniej największe na forum doświadczenie sok pomidorowy załatwia sprawę w 90% przypadków. Swoją drogą ironia losu: Na początku kamień tylko wyglądał jak kupa teraz jeszcze śmierdzi moczem. Ironia losu, albo coś Ci sugeruje prawdziwą wartość tego wynalazku Przepraszam nie mogłem się powstrzymać
makok Opublikowano 16 Marca 2010 #9 Opublikowano 16 Marca 2010 Swoją drogą ironia losu: Na początku kamień tylko wyglądał jak kupa teraz jeszcze śmierdzi moczem. Ironia losu, albo coś Ci sugeruje prawdziwą wartość tego wynalazku Przepraszam nie mogłem się powstrzymać święte słowa
orzechopcja Opublikowano 16 Marca 2010 #10 Opublikowano 16 Marca 2010 A może tak, duże wiadro metalowe wsadzić śmierdziucha i gotować parę razy tak po 30min 3-4 wymieniając wodę dodając po kieliszku octu do każdego gotowania. Wszelka zarazę zniszczysz i ten płyn do naczyń. Zawsze to nie zaszkodzi
Rekomendowane odpowiedzi