oimlody Opublikowano 11 Lutego 2010 #1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam moja kranówa to twarda "woda" : KH 22 / GH 29 Ph 8,3 - 8,5 Co mam zrobić aby zbić kh/gh ? Jakiś najlepszy i w miaiarę najtańszy sposób.
yaro Opublikowano 11 Lutego 2010 #2 Opublikowano 11 Lutego 2010 a po co go zbijać? moje pyśki w takiej wodzie żyją i mają sie super
oimlody Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 11 Lutego 2010 skoro tak mówisz to dobrze ,po lokalizacji widzę że wodę masz pewnie ta samą , to jaka może być twardość maksymalna bo naczytałem się trochę i z tego co znalazłem to odpowiednio GH 6-16 / Kh 5-10 , dlatego chciałem zbijać. Yaro skoro jesteś z S.O pytanko czy dodajesz coś do wody przy podmiance?
yaro Opublikowano 11 Lutego 2010 #4 Opublikowano 11 Lutego 2010 kompletnie nic mamy wodę wprost stworzoną do malawi uważaj tylko podczas podmianek w czasie podtopień wtedy zaczynaja uzdatniać wodę, w tej chwili woda nawet nie musi być chlorowana, a parametry IMO są wporząsiu więc niczego nie wymyślam
Rekomendowane odpowiedzi