ryrek Opublikowano 2 Lutego 2010 #1 Opublikowano 2 Lutego 2010 Swoje maingano i yellow kupowałem od hodowcy z wrocławia Tak duzych okazów jak on miał jeszcze nie widziałem,podobne okazy ma inny mieszka na iwinach za brochowem okolice wrocka Ciekawe czym oni karmia te ryby chyba nie miesem?
pabloski76 Opublikowano 2 Lutego 2010 #2 Opublikowano 2 Lutego 2010 Tak duzych okazów jak on miał jeszcze nie widziałem Jak duzych okazow?Moze jakies foto dodaj lub wymiary ryb
ryrek Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor #4 Opublikowano 3 Lutego 2010 Fotek nie mam ale maingano maił tak na oko 15 /16 cm to chyba spore nie?
mutra Opublikowano 3 Lutego 2010 #5 Opublikowano 3 Lutego 2010 na oko zazwyczaj są wieksze niż w rzeczywistości
nabe Opublikowano 3 Lutego 2010 #6 Opublikowano 3 Lutego 2010 To prawda, tym bardziej w akwarium gdzie woda działa jak soczewka, im dalej ryba od obserwatora tym bardziej dorodna Wyłowiony mój największy 15cm lethrinops zmierzony linijką skurczył się do 12cm.
-Przemo- Opublikowano 22 Lutego 2010 #7 Opublikowano 22 Lutego 2010 Myślę, że parametry wody mają może większe znaczenie niż jedzenie, jak jest mało azotanów ryba rośnie większa, w małych akwariach gdzie jest też przerybienie azotanów jest dużo i ryby rosną małe. Myślę, że wystarczy karmić normalnie i dbac o czystość wody.
mutra Opublikowano 22 Lutego 2010 #8 Opublikowano 22 Lutego 2010 i tu się mylisz, kwestia "wytuczenia" ryby do stosownych rozmiarów to głównie odpowiednia karma w odpowiednim okresie rozwoju. Ze zdrowiem tak wyhodowanej ryby ma to niewiele wspólnego ale efekty są wizualnie "in plus"
Rekomendowane odpowiedzi