Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odpuszczam, nigdzie go nie ma nawet w kuchni :wink: jak jest w akwa to wzbogaci swym rozkładem florę bakteryjną, a ten jeden zbrojnik co się został to w sobotę dostanie eksmisję i już nigdy nic innego nie wpuszczę do pyszczaków bo strach :twisted:, czy Wy też jak chcecie coś zrobić w akwarium "przekupujecie" rybki tabletkami przylepionymi do szyby aby nie kąsały w rękę?

Opublikowano

Z tym kasaniem to roznie bywa. Mnie atakuje tylko pan i wladca akwa czyli saulosi. Olewaja hongi, redy i kulfony. W niedziele nawet nie doczyscilem szyby bo sku... mnie atakowal :roll:

Opublikowano

A ja tytułem OT napiszę jedynie, że mam jeden zbiornik, w którym trzymam tylko ancistrusy, w wielopokoleniowym układzie. I moim zdaniem tylko taki zestaw potrafi pokazać prawdziwe piękno i pełną gamę zachowań tych ryb. Wbrew pozorom nie są to ryby płochliwe i flegmatyczne. A ubarwienie i zachowanie dorosłego samca w trakcie godów nie jednego pyszczaka mógłby zawstydzić, że już o turbodynoman nie wspomnę :wink:. Biorąc pod uwagę pewne doświadczenie jakie zdobyłem podczas hodowli tych ryb, nigdy nie wpuściłbym ich do akwarium z agresywnymi i napastliwymi gatunkami ryb, ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano
Z tym kasaniem to roznie bywa. Mnie atakuje tylko pan i wladca akwa czyli saulosi. Olewaja hongi, redy i kulfony. W niedziele nawet nie doczyscilem szyby bo sku... mnie atakowal :roll:

Mi raz perspicax przez pół godziny wyciągał siatkę do łapania ryb bo mu włożyłem przez przypadek w rewir XD, skubaniec mały ale ma siłę. I nie było mowy o uciekaniu przed tą siatką tylko jeszcze w nią właził i atakował..