krisq75 Opublikowano 4 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zakupiłem używanego Eheima 2213 i chyba przez moją nieuwagę (ciekawość) otwierając przekręciłem zaślepkę od wirnika i ukręciłem ośkę. Sama ośka to pikuś koszt 15 zł ale nie wiem teraz jak się dostać do wirnika? A część ukręcona ośki jest nie do uchwycenia. Nie chcę rozszczelnić filtra więc mam prośbę do kolegów którzy już rozbierali ten filtr o poradę jak tego dokonać?
mutra Opublikowano 5 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Hagen sprzedaje specjalne urządzenie do wyciągania takiej ułamanej ośki, Eheim pewnie też ma coś takiego w ofercie.
aarset Opublikowano 5 Stycznia 2010 #3 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zakupiłem używanego Eheima 2213 i chyba przez moją nieuwagę (ciekawość) otwierając przekręciłem zaślepkę od wirnika i ukręciłem ośkę. Sama ośka to pikuś koszt 15 zł ale nie wiem teraz jak się dostać do wirnika? Nie bardzo rozumiem. Złap wirnik za łopatki i wyciągnij do góry. Będzie stawiał lekki opór, ale to przecież kawałek magnesu. Samą ośkę wyciągniesz palcami lub pincetą. Nie rozkręcaj obudowy pompy.
Rekomendowane odpowiedzi