Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie

powiedzcie mi macie jakis sprawdzony ups do filtra zewnetrznego bo tutaj gdzie stawiam 450 l zdarza sie ze brakuje pradu z racji konserwacji lini wiec chcialbym podlaczyc go pod ups zawsze podtrzmya go nieco .. a wiem ze nie wszystkie upsy pociagna filtr z racji tego ze jest ona na pradzie ze stala sinusoida a filtr odwrotnie ,,, wie ktos cos ..??:)

pzdr

Opublikowano

Ja mam UPS-a orvaldi 500 SIN z akumulatorem zewnętrznym, działa od 2,5 roku i nie mogę narzekać parę razy się już przydał. Jak będziesz chciał to dam Ci na tą firmę namiary.

Opublikowano

chyba trzeba bedzie pokombinowac kupic najtanszy i dodatkowa baterie podpiac :) bo jak czytam ile one podtrzymuja to to sa zarty jakies przy 50 % wykorzystaniu po 15 minut ,, to co to mi da ,,,,

Opublikowano
aku to ja bym sobie od mlodej z firmy wzial 12 v ale jakies 50 ah tylko pytanie czy on go naladuje i czy pod kazdy mozna podpiac aku dodatkowe

Spokojnie go naładuje, musiałbym dokładnie zobaczyć w instrukcji ale chyba można do nie go podpiąć akumulator nawet 92AH tylko weź pod uwagę, że nie każdy akumulator jest do wszystkiego ten będzie brać mały prąd ale długo.

Ja mam 33ah, teraz mam podłączony tylko napowietrzacz 7W ale wcześniej była pompa 60W, najdłużej co nie było prądu to 4 godziny i (jakby wierzyć diodom które są na nim umieszczone) nawet w połowie nie był rozładowany.

Opublikowano

tylko czy do kazdego upsa mozna podpiac inne aku oto chodzi pozatym na co patrzec kupujac jakis inny ?? nata sinusoide ??

bo tak jak czytalem nie kazdy ups odpali filtr

Opublikowano
tylko czy do kazdego upsa mozna podpiac inne aku oto chodzi pozatym na co patrzec kupujac jakis inny ?? nata sinusoide ??

bo tak jak czytalem nie kazdy ups odpali filtr

Każdy akumulator możesz podpiąć pod UPS i do każdego (tylko wymaga to przeróbek) ale nie każdy UPS ma idealną sinusoide, tylko dobranie odpowiedniego akumulatora będzie miało wpływ na dłuższe jego działanie.

Ten który podaliśmy Ci wcześniej ma taką jaka jest w sieci dlatego wszystkie urządzenia będą na nim działały.

A coś więcej i może bardziej dokładniej wypowiedzą się elektrycy czy elektronicy.

W każdym razie ten jest sprawdzony i tego mogę Tobie polecić.

Opublikowano

Szczerze mowiac nie zauwazylem absolutnie zadnych roznic w dzialaniu ups'a do ktorego jest podlaczona szafa (~50szt) markowych aku od drugiego do ktorego wpialem totalny smietnik najrozniejszych aku no-name za "9.99/sztuka".

Nie mowie tu oczywiscie o pojemnosci takich akumulatorow - a przez to o czasie dzialania urzadzen - ale o samym dzialaniu ups'a.