Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Kupuje zbiornik 200 l może trochę ponad i jestem zainteresowana filtrem kubełkowym TETRA EX 700 - Filtr zewnętrzny co o nim sądzicie bardzo proszę was o radę !!!

szukałam w wyszukiwarce na temat tego filtra ale chciałabym jesli oczywiście można poczytac wasze opinie, i meczy mnie jeszcze jedna kwestia co ile czyścić i jak to jest faktycznie z tą uszczelka co ile wymieniac i gdzie ja kupić

Opublikowano

Wielu ludzi na forum psioczyło na ten filtr z powodu cieknięcia po zamknięciu pokrywy, coś z uszczelką itp. Poza tym nie jest to szczyt techniki i za podobne pieniądze można mieć filtr sprawniejszy, z którym nie będzie problemów z przeciekami. Mam 1 taki kubeł w akwa <100l i tylko raz zdarzyło się jakieś cieknięcie (z winy użytkownika który założył pokrywę odwrotnie), za to po kilku miesiącach wytarł się wirnik i trzeba było wstawić nowy.Kubeł oceniam na 4 minus. A zauważ,że wśród posiadaczy takich eheimów na tym forum nie ma niezadowolonych. Warto jeszcze raz przemyśleć zakup.

Opublikowano

z używanym różnie bywa.można stracić kasę niepotrzebnie.tetre odpuść sobie a nad jbl dobrze się zastanów. fluval wydaje się chyba najlepszym rozwiązaniem - dawno się nikt nie skarżył.

Opublikowano
z używanym różnie bywa.można stracić kasę niepotrzebnie.tetre odpuść sobie a nad jbl dobrze się zastanów. fluval wydaje się chyba najlepszym rozwiązaniem - dawno się nikt nie skarżył.

Kupiłem już w sumie 3 używane eheimy i wszystkie działają bez zarzutu,jednak co eheim to eheim.Nad Jbl nie ma też się co zastanawiać bardzo dobra firma.e1500 mam już 2 lata i działa bez zastrzeżeń a co do hałasu to jest cichszy niż eheim.

Opublikowano

Kupiłem już w sumie 3 używane eheimy i wszystkie działają bez zarzutu,jednak co eheim to eheim.Nad Jbl nie ma też się co zastanawiać bardzo dobra firma.e1500 mam już 2 lata i działa bez zastrzeżeń a co do hałasu to jest cichszy niż eheim.

jeśli chodzi o eheima to zawsze może być ten pierwszy raz. to tak jak kupno używanego samochodu - nie wiesz co robił z nim poprzedni właściciel. Co do jbl to myśle bardzo dobra firma to chyba za dużo powiedziane. Seria jbl CristalProfi 250 popsuła firmie renomę. masz ten filterek 2 lata i działa bez zastrzezeń - ok . ja mam prawie 4 letnią krytykowaną przez wielu tetrę i też działa - żadnych problemów z uszczelkami, wyciekami itp i też mogę powiedzieć że tetra to super firma. wpadki zdażają się wielu producentom i dlatego myśle że wybór kubełka powinien być dobrze przemyślany.

Opublikowano

Ja mam prawie od roku ex 700 i jestem bardzo zadowolony. Tylko raz zagladałem do środka (czyściłem). Oczywiście na rurze prefiltr i uszczelka przesmarowana smarem fluval. Filtr chodzi non stop. Zdecydowanie polecam.