Skocz do zawartości

Problem z wodą POMOCY!!!???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z wodą tzn, siedzimy z dziewczyną i oglądamy TV a nagle w akwarium zaczeło mi coś pływać i wygląda to jakby kawałki postrzępionej folii. Dla mnie wygląda to tak jak by coś się oderwało z całej rury tłocznej bo mam wąż taki lekko biały jakby się na nim osad w środku zrobił, albo to coś z filtra lecz naprawde nie mam pojęcia co to jest szukałem tu na forum i niewiem czy to nie jest ten ''film bakteryjny'' niemam zielonego pojęcia. Zamieszczam tu zdjęcia i napiszcie co to jest?? Dodam też, że akwarium mam tydzień, a rybki wpuszczone zostały wczoraj.

http://img704.imageshack.us/i/snc00136.jpg/

http://img704.imageshack.us/i/snc00137.jpg/

http://img269.imageshack.us/i/snc00138l.jpg/

Opublikowano

Film bakteryjny to to nie jest.Te "farfocle" mogły właśnie z węża wypłynąć.Dzieje się tak gdy filtr się włącza ( po czyszczeniu np.)BTW tydzień masz zalane akwarium i już je zarybiłeś?Cykl azotowy się wogóle rozpoczął?

Opublikowano

Tak Stan był sprawdzany jest wszystko ok dolewałem chemii NO2 0,0 czyli jest ok. Filtr był wyłączony na godzine bo zakładałem nowy wąż tzn 3 m bo miałem za krótki jeden i włączyłem potem i tak było wszystko ok, a wąż wymieniałem wczoraj. Czy to coś grożnego?? Woda już jest lepsza bo filtr wciąga te drobinki.

Opublikowano
Tak Stan był sprawdzany jest wszystko ok dolewałem chemii NO2 0,0 czyli jest ok.

Stop "głupim" pytaniom

poczytaj faq tam masz masę odpowiedzi kiedy wpuszcza się ryby i co to jest cykl azotowy.

To jest temat do zamknięcia.

Masz piękne muszelki w tym zbiorniku :mrgreen: gdzie kupiłeś :? też takie chcę :mrgreen:

Opublikowano

No ale dodałem do wody Bio Nitrivec i po tygodniu dodałem rybki. Z tyłu na etykeciepisze, że po 24 godzinach można wrzucić rybki, a ja wrzuciłem po tygodniu. Pytanie brzmi tak ''Czy to jest szkodaliwe dla ryb i całego akwarium, ja nie chce się z nikim kłucić tylko wiedzieć czy jest ok, a może nie??

Opublikowano

Obserwuj parametry - szczególnie NO2 i NO3

podejrzewam, że w nie długim czasie będziesz z tymi parametrami mial problem

farfoclami się nie martw - filtry ci to przefiltrują.