Skocz do zawartości

Zaczynam przygodę z Malawi-info

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
filtr wewnętrzny dobiera sie do obsady a nie litrażu. Filtra wewnętrznego nie masz - więc nie ma o czym pisać. Grzałka wystarczyłaby do 2-3 razy większego akwarium ale do tego też się nada.

Chyba filtr zewnętrzny/biologiczny :wink:

Opublikowano

mutra-czytałeś dobrze?? pisałęm, że chcemy dokupić filtr wewnętrzny, a jaki to się dziś dowiem bo jade do sklepu Malawi.

MalawiHobby-tak filtr biologiczny pełny zestaw w tym filtrze jest :)

Opublikowano

Jako wew polece cos o przeplywie 1200-1500 np. Resun [ ktorego w sm chyba nie ma] lub atman. Sprawdzone, dobre filtry. Od razu kup geste gabki do nich oraz prefiltr na rure ssaca kubla.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ok dziękuję za pomoc z filtrami postaram się dostosować do tego co mówicie ok.

A teraz mam pytanie czy moge mieć np: komplet tych rybek co są na zdjęciach tu na stronie??

http://www.allegro.pl/item847659945_obs ... czaki.html

czy może mi powiecie jaki gatunek nazwa itd... bo było by 18 rybek więc by mi to pasowało tzn ilość rybek w moim akwa napiszcie co sądzicie z góry dziękuję :)

PS. Może ktoś ma do sprzedania młodziutkie okazy możliwya by była wysyłka PKP:) A może ma ktoś ze śląska rybki na sprzedaż??

Opublikowano

Aha, a żeby troszkę nadgiąć to już nic więcej z innych gatónków?? hmm bo do 2 lat zmienił bym akwarium na 375l to będą miały mały popis hehe. Pytam poprostu bo chciałbym wiedzieć. :)

Opublikowano

2 lata to troszkę długo tym bardziej że pysie "dojrzewają" ok 1,5-2 lata i różnie to może być w tak małym akwa.ja osobiście nie odważyłbym się na taki manewr mimo że większosć wymionionych rybek to dość łagodne gatunki.