Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
docelowo1x5 demasoni lub sprobowac mozesz 2x6 demasoni

Jesteś pewien? Jak długo trzymasz demasoni w takim ukladzie?

Czy utrzyma sie tego nie wiem ale fakt faktem demasoni bym hodowal w wiekrzej grupie... ja mam w tej chwili 10 sztuk malych docelowo bede mial 1 samca+3/4samic -a Ty jaki proponowal bys uklad w wielogatunkowym...

Opublikowano
Z tym że red jest spokojny to się nie zgadzam.Może i nie osiąga 20cm ale jest masywny a w moim baniaku 600l z 4+5(bo tak wyszło)zostało 2+5 i cosik panowie nie mają zamiaru się dogadywać.Uważam że agresja wewnątrzgatunkowa red redów jest bardzo wysoka.Nie decydowałbym się na demasoni jako drugi gatunek bo po co potem odławiać i płakać że nikt nie chce samca,chyba że ktoś lubi patrzeć na morderstwa w biały dzień.

A co ma agresja wewn .gatunkowa redow do demasoni wogole odmienne ubarwienie, wlasnie dobre rozwiazanie do tego- dominant red bedzie chamowal zapedy agresji demasonow, a wedle innych gat raczej nie jest b.agresywny wiec swoje rzady powinien prowadzic na pewno mniej krwawo niz w przypadku kiedy alfa bylby demasoni .

Ja bym zrobil tak, zmiana zbiornika zmiana obsady kupil 8 mlodych redkow i 10 demasonow - (dorosle ryby oddal)-niech rybki rosna i docieraja sie ze soba od pyszcaki powinny byc ze soba od malego, wtedy masz wiekrza pewnosc ze stworza zgrane stado z podzialem rewirow dla samcow.

Opublikowano
ja mam w tej chwili 10 sztuk malych docelowo bede mial 1 samca+3/4samic -a Ty jaki proponowal bys uklad w wielogatunkowym...

W innym wątku piszesz, że masz obecnie 6 sztuk, więc jak to jest naprawdę? Napisałeś również, że prowadzisz kurację Metronidazolem. Czyli mam rozumieć, że te dodatkowe cztery dodałeś podczas trwania kuracji?

A odnośnie obsady, jeśli ma być demasoni, to zrobiłbym jednogatunkowe (wpuściłbym ok. 20 szt)

IMHO redy są za duże do 120cm (kiedyś miałem przez chwilę). Zresztą to nie tylko moja opinia.

Opublikowano

hm moim zdaniem to nie jest istotne w tym temacie bo robimy offtopa ale...dokupilem 4 sztuki zeby miec z czego harem zrobic- nowe sa w kotniku ( akwa przejsciowe)w tej chwili do zakonczenia kuracji ,w glownym baniaku...pozatym jak pisalem zaczynalem od 12.