Suchy90 Opublikowano 29 Listopada 2009 #1 Opublikowano 29 Listopada 2009 Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość dopuszczenia do pyszczaków jakieś rybki która zjadała by odchody? Nie chciałbym mieć filtra na wierzchu ponieważ nie za bardzo mi się to podoba.
czester_ Opublikowano 29 Listopada 2009 #2 Opublikowano 29 Listopada 2009 Kwestia odpowiedniego ustawienia głowicy. Do tego podczas podmiany odsysasz wężem i po problemie. Pyśki to sraluchy także średnio da się to kamuflować.
Suchy90 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor #3 Opublikowano 29 Listopada 2009 a co do rybek to znasz jakieś które by wytrzymały?
Suchy90 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor #5 Opublikowano 29 Listopada 2009 ja im raczej nie zagrażam:P chodzi o parametry wody i coś dobrać ładnego
czester_ Opublikowano 29 Listopada 2009 #6 Opublikowano 29 Listopada 2009 ale ja nic nie wiem, jakie masz akwarium, jaką filtrację etc. Poczytaj sobie faq i tematy w dziale obsady (wpisz w wyszukiwarke litraz twojego akwarium) wtedy zapytaj
Suchy90 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor #7 Opublikowano 29 Listopada 2009 Litraż to ok 320 litrów netto filtracja to zew. jbl e900, wew.turbo
nabe Opublikowano 29 Listopada 2009 #8 Opublikowano 29 Listopada 2009 Dobra Praktyka Akwarystyczna mówi, że raz w tygodniu przelecisz dno odmulaczem a wyniki tej operacji wylewasz do kibla. Ot, cała historia. Jeśli kupska masz tu i ówdzie zamiast w jednym kącie to twoje "turbo" jest za słabe ergo należy zaopatrzyć się w jakiś poważniejszy filtr mechaniczny.
mirkot999 Opublikowano 30 Listopada 2009 #9 Opublikowano 30 Listopada 2009 Gdzieś czytałem, że Otopharynx lithobates nie gardzi odchodami, zwłaszcza ryb roślinożernych. Pytanie tylko czy w akwarium, gdzie ma sporo żarcia do dyspozycji będą mu dalej smakowały odchody :?:
yaro Opublikowano 30 Listopada 2009 #10 Opublikowano 30 Listopada 2009 spokojnie że dalej wcina - ale tyle co zje to i sam wywali to ryba która wcinajac odchody przerabia to co w tym zostało jadalnego, ale nie załatwi ci problemu że zje wszystkie odchody
Rekomendowane odpowiedzi