mateo35 Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor #11 Opublikowano 22 Listopada 2009 spojenia dla pewnosci zalepilem tasma :-)
mateo35 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor #12 Opublikowano 23 Listopada 2009 No i wyszla kicha , srodek okazal sie za slaby .Brakuje mi juz pomyslow jak doczyscic te szybe moze jakis kwas albo silny rozpuszczalnik?
nabe Opublikowano 23 Listopada 2009 #13 Opublikowano 23 Listopada 2009 Ja po zabawach w sklejanie akwarium używałem ostatnio tytan silicon remover, koszt kilkanaście zł za tubę. Pasta przypominająca parafinę, rzeczywiście rozpuszcza/koaguluje zacieki po silikonie, wystarczyło przetrzeć ręcznikiem. Na grubszy silikon dawałem więcej środka niż podaje producent i zostawiałem na noc, w końcu puszczało. Później zmyłem denaturatem.
mateo35 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor #14 Opublikowano 23 Listopada 2009 Ten tytan to chyba bedzie cos takiego jak ja kupilem , podobna konsystencja.Nabe mam pytanie jak u ciebie wygladaly te zabrudzenia , bo u mnie to wyglada tak jakbym przykleil na szybe tasme przezroczysta.
nabe Opublikowano 23 Listopada 2009 #15 Opublikowano 23 Listopada 2009 jak u ciebie wygladaly te zabrudzenia , bo u mnie to wyglada tak jakbym przykleil na szybe tasme przezroczysta. Takie i lepsze firmowe zacieki, jakieś odciski palców itp. Bardzo grube usunąłem mechanicznie jak pisali w instrukcji, ale nie chciałem tego skrobać.Po dłuższym czasie środek zadziałał.
mateo35 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor #16 Opublikowano 23 Listopada 2009 no to posmarowalem to jeszcze raz i jutro bede probowal dalej
mateo35 Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor #17 Opublikowano 24 Listopada 2009 efekt niestety byl taki sam jak wczoraj.Znalazlem na alegro paste do szlifowania szkla , moze ta pasta zejdzie , a jak nie to wiecej pomyslow nie mam.
szulo Opublikowano 24 Listopada 2009 #18 Opublikowano 24 Listopada 2009 Nie pisz posta pod postem, jest taki przycisk edytuj. Słuchaj a możne to nie są plamy po silikonie? Jest prawie nie możliwe by płyn do usuwania sylikonu go nie usunął. Może tą szybę zapaćkałeś czym innym.
mutra Opublikowano 24 Listopada 2009 #19 Opublikowano 24 Listopada 2009 nie pisz posta pod postem,używaj przycisku "edytuj" pasta może być ale tylko do czyszczenia szkła, środki polerskie na bazie związków ceru są zbyt "ostre" mogą Ci porysować szkło.
mateo35 Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor #20 Opublikowano 25 Listopada 2009 akwa juz takie kupilem,wiec nie wiem czym bylo klejone te tlo,ale podejrzewam ze mogl to byc jakis silikon do klejenia szkla bo to co po nim zostalo jest na tyle twarde ze ciezko zrobic na tym jakas ryske a wyglada jakby bylo (wpite) w szklo.Chodz o to ze przednia szyba jest troche porysowana i chcialem te akwa obrocic.Jak pasta zostawi jakies slady na szybie to przykleje te tlo i po sprawie.Nic innego mi do glowy nie przychodzi.
Rekomendowane odpowiedzi