Skocz do zawartości

parametry mojego nowego akwa - jak oceniacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeśli ten sposób ze "starterem"(rybka startowa) to jest najlepszy to ja nie mogę

w końcu to organizm żywy

troszkę by mu wypadało szacunku

przecież są lepsze sposoby

np. poczekać aą baniak dojrzeje (najtańszy i najlepszy sposób wg mnie)

albo wlać jakiś starter czy nawet pokarm jakiś wrzucić lub cokolwiek co by gniło tylko nic żywego co zginie w męczarniach

Może zabrzmi to okrutnie ale bez przesady... Masz rację, że to nie najlepszy sposób ale na świecie dzieje się wiele okrutniejszych rzeczy np. świątecznie (i nie tylko) karpie! Może tu warto skierować zainteresowanie i energię?

Kończę bo wyjeżdżam poza temat i proszę sie o lincz :wink:

Opublikowano
jeśli ten sposób ze "starterem"(rybka startowa) to jest najlepszy to ja nie mogę

w końcu to organizm żywy

Samo z siebie nie dojrzeje (posiew z powietrza..ee).Próbowałem różnych sposobów startowania, mrożonka, siki, wprowadzić amoniak. pływające coś żywego co wydala to 100% sposób.Tylko trzeba się liczyć z tym,że w momencie wprowadzenia docelowej ilości ryb paramatry się pogorszą a złoże już musi sobie dać z tym radę.

Opublikowano
w momencie wprowadzenia docelowej ilości ryb paramatry się pogorszą a złoże już musi sobie dać z tym radę.

dlatego zamierzam ryby wpuszczać z poślizgiem bo też sobie tak pomyślałam.

W wigilijny wieczór będzie już przy czym sie relaksować.

Opublikowano

A ja chyba zacznę dawać "coś od siebie" do wody, bo woda już 3 tydzień i nic. Poniżej dane z wczoraj:

Ph - 7,6

GH - 11

KH - 21

NO2 - 0,1

NO3 - 0,0

Tak samo było tydzień wcześniej z tym, że NO2 z 0,0 poszło na 0,1.

Leję nitrivec i nic. Mam 4 gupiki i bojownika od 2 tygodni.