Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pewnie dlatego ze chce sprzedac ryby:)

Ach , ale ja zdaje sobie sprawę , że kazdy chce sprzedać , ale dlaczego oszustwem?

Albo akwa minimalne to 375l albo 240l ... , przecież to nie to samo...

Opublikowano

no było tak napisane wcześniej, ale uznałem, że takie informacje i tak są zbędne na aukcjach. Kto chce kupić i tak kupi, kto ma za małe niż z góry ustalone minimalne akwaria a będzie chciał kupić i tak kupi, kto chce poznać informacje o rybach to znajdzie, kto chce zapytać, zapyta i się dowie.

240 litrów na samca z kilkoma samicami "da radę".

375 litrów na samca i kilka samic, ew. 2 samce, będzie troszkę lepiej.

720 litrów na 3 samce i kilka samic będzie przyzwoicie.

... itd.

Czy muszę to jeszcze dodatkowo rozwijać? Takie to oszustwo.

pozdrawiam

a mnie chyba zupełnie odbiło, bo chcę wpuścić wiele za dużą rybę do za małego akwarium. No trudno, pewnie przestanę w oczach wielu być miłośnikiem pyszczaków, a stanę się pierwszym sadystą klubu, ale szkła nie rozciągnę, a ryby są dla nas, a nie my dla ryb (och, drugi powód do ogłoszenia przeklętym :twisted: ). A łagodniejsza wersja brzmi - chcę sprawdzić praktyczne możliwości łączenia mbuny i niembuny...

Opublikowano
no było tak napisane wcześniej, ale uznałem, że takie informacje i tak są zbędne na aukcjach. Kto chce kupić i tak kupi, kto ma za małe niż z góry ustalone minimalne akwaria a będzie chciał kupić i tak kupi, kto chce poznać informacje o rybach to znajdzie, kto chce zapytać, zapyta i się dowie.

... itd.

pozdrawiam

a mnie chyba zupełnie odbiło, bo chcę wpuścić wiele za dużą rybę do za małego akwarium. No trudno, pewnie przestanę w oczach wielu być miłośnikiem pyszczaków, a stanę się pierwszym sadystą klubu, ale szkła nie rozciągnę, a ryby są dla nas, a nie my dla ryb (och, drugi powód do ogłoszenia przeklętym :twisted: ). A łagodniejsza wersja brzmi - chcę sprawdzić praktyczne możliwości łączenia mbuny i niembuny...

Jeszcze możesz dodać,że ty masz ten gatunek,więc to nie są informacje tylko wyczytane;)

No niestety jak masz inne zdanie niż Klub to według niektórych nie masz racji ;p

Opublikowano

... itd.

pozdrawiam

CO ty tu pierni***sz , to nie jest powód do ogłoszenia przeklętym a do oddania ci hołdu , nikt basenu se w domu nie zrobi , a ryby ma dużo ludzi. Twoja obsada mi się podoba jak i wielu innych ,ale nie z tego forum.

POZDROWIENIA

PS.i chwała ci za to , że mówisz co myślisz i myślisz na dodatek dobrze.

"Ryby są dla nas , nie my dla nich"-prawda.

Brevis , Kroczek , czy jak Ci tam w końcu, tyle razy byłeś banowany , nigdy Ci się to forum nie podobało , cóż więc dalej na nim robisz?

Danielj

Opublikowano

A ja bym ich nie wsadził do 240 nawet jednogatunkowo - po prostu nie podobają mi się duże ryby w relatywnie małych akwariach. Jeśli chodzi o pyszczaki to IMO akwa powinno być 10 razy dłuższe niż ryba z małymi odstępstwami :wink:

Opublikowano

Wg mnie "trzymać" ryby można w czymkolwiek.

Pozostaje kwestia warunków życia.

Ja przebrnąłem ostatnimi laty przez 120, 260 no i teraz 450 i wiem że w 120 fajnie wyglądały młode saulosi i rdzawe, w 260 dorosle saulosi, rdzawe i młode trewcie chociaż po pół roku zaczęło być im ciasno.

Widziałem różne dziwy ale wygląda to co najmniej nieodpowiednio.

Chilumby "Maison Reef" nie włożyłbym do 260 - po prostu nawet gabarytowo nieciekawie to wygląda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.