Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem mianowicie po przyklejeniu czarnej matowej foli ORACAL pomiedzy folia a szybą widac prawie wszszedzie szarawą mgiełke i gdzieniegdzie zacieki. Szyba byla starannie oczyszczona do przyklejania uzyłem plynu i wody destylowanej (pierwsze klejenie było ze zwykła woda zerwalem wtedy ją myslałem że to wina wody)

Problem najlepiej widać gdy na szybe skierujemy swiatło np latarką.

Czy to aby nie problem foili i kleju? Fole reklamowe sa raczej do stosowania zewnętrznego wiec moze producentowi nie zalezy na idealnym przejrzystym efekcie pod klejem... co innego folie do przyciemniania szyb ktorych klej nie moze sie rozpuszczac i zostawiac śladów.

Nie wiem co robic jestem w kropce moze te slady zejdą za dzień dwa?!

Opublikowano

ile czasu masz naklejona ta folie? jesli krotko, to czekaj. ja prawie idealnie wyczyscilem szybe i usunalem wode a ona po kilku dniach zaczela sie zbierac "razem" tworzac taka biala mgielke. Jak woda odparuje, albo obcieknie na dol (tego nie wiem), bedzie ok. To poprostu musi troche potrwac. U mnie chyba miesiac.

Opublikowano

Wszystko się wyjaśniło i to przestroga i informacja dla początkujących nie wpadać w pańke nie odrywac foli białe zacieki i praktycznie wszędzie biała mgiełka (widoczne po podświetleniu bezpośrednio na szybe) znikaja po 24h od przyklejenia :). Ja niestety żeby się o tym dowiedzieć zmarnowałem jeden arkusz foli dziś kupie nowy ;)

Pozdrawiam.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy taka folie da sie potem oderwac tak zeby było mozna uzyc tyłu akwa jako przod?mam juz troche szybe porysowana i kiedys mysle obrócic baniak,narazie mi sie niechce nie ta strona sie z uzyje bardziej i wtedy to zrobie