Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Może nie znam się tak jak Koledzy wyżej - ale mogę napisać coś z własnych obserwacji. Mam P. acei od prawie roku - pływają teraz w 665l i faktycznie wszędzie ich pełno. Są to najbardziej "kontaktowe" ryby jakie mam - większość moich ryb jest przyzwyczajona do rąk i do tego że je moczę w akwa;) niektóre jedzą z ręki, ale acei same wpływają do ręki i pozwalają się "głaskać" (o ile można tak to nazwać:) Wiadomo, że żarcie zawsze przyzwyczaja ryby, ale jakoś właśnie acei są najodważniejsze i najbardziej śmiałe. Do tego naprawdę są bardzo mało konfliktowe ( no może Stary czasem się denerwuje w czasie tarła na inne ryby) i dają dużo ruchu w akw.

...no i są naprawdę piękne (choć wiadomo, że to kwestia gustu - ale o gustach się nie dyskutuje;)))

Opublikowano

Dzięki Melonia,opisywanie własnych doświadczeń z danym gatunkiem jest bardzo cenne. Temat nadal otwarty;venustus czy acei? Który gatunek bardziej pasuje a może który i dlaczego nie pasuje?

Opublikowano

Kompletowałeś obsadę raczej mięsożerną, więc acei jako roślinożerca IMHO nie bardzo pasuje do reszty.

Sam mam małe stadko tych ryb i miło na nie popatrzeć, oczywiście to opinia subiektywna.