Jak dokładnie zrobić tło
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
Zerknij sobie w naszą wyszukiwarkę na temat modułów filtracyjnych, kilka wątków jest. Z tego co kojarzę to używane były okrągłe zaślepki wentylacyjne pod konkretny wymiar otworu. Wpisz w google i zerknij czy takie coś spełni Twoje oczekiwania.
-
Cześć, jak zabezpieczacie wloty w modułach / komorach filtracyjnych przed wpłynięciem lub zassaniem narybku? Mam moduł, w którym na wlotach jest wklejona siatka o oczkach ok 1cm x 1cm. Pierwsze, co przychodzi mi na myśl, to siatka o mniejszych oczkach, ale przy zbyt drobnych oczkach prawdopodobnie szybko się zapcha, a gdy będzie bez trudu przepuszczać zanieczyszczenia, to nie będzie również przeszkodą dla małych rybek... Zakładając, że taka filtracja jest bezobsługowa nawet nie będzie możliwości zauważenia, że rybka się tam dostała. Jak to wygląda w praktyce?
-
Hehe dobre😁 ale myślę @Bartek_De , że różnica wieku między nami jest niewielka i jak ja robiłem w pieluchy to Ty mówiłeś na to papu😂👌 A tak na serio to już przerabiałem temat ograniczników do karmienia, nawet zrobiłem sam z wężyka ale wyglądał mało natarulanie na tafli wody. Obrałem odpowiednią dawkę pokarmu i nic już nie leci do komina ale dzięki za poradę👍
-
I tu z pomocą może przyjść to https://www.plantica.pl/akwarystyka-slodkowodna/akcesoria-do-akwarium/karmniki-dla-ryb-1/manualne-1/an-feeding-ring-karmnik-kwadratowy.html obowiązkowe wyposażenie młodego akwarysty z czasów kiedy Ty i inne BombeL-ki robiliście jeszcze w pieluchy🤣
-
To jak masz rzeczkę w okolicy to wygrałeś w totka :)... Co do ilości wody, to nie jest problem, zależy jak ustawisz automatyczne dolewanie i na ile litrów :), a od tego policzyć to już z górki... Biorąc pod uwagę Twój zbiornik i powiedzmy 10% dziennie to masz okolice 1m3 wody podmienionej... Większa podmianka raczej nie będzie potrzebna o ile ryby nie są jakimiś brudasami... Problem podmiany jest raczej z temperaturą wody dolewanej, abyś nie wychłodził zbiornika, bo nie wiem jakie są ryby i temperatury u Ciebie... Reszta to ustawienia i tyle... Licząc na spokojnie to dla mnie było by takie ustawienie podmiany aby dziennie podmienić maksymalnie 3% zbiornika lub łącznie tygodniowo 10-20%...
-
Kolega chce sprzedać akwarium o wymiarach 150x60x60 z szafką i kubełkiem, filtr kubelkowy JK EF1200, lampa led podwieszana. Cena do negocjacji.
-
Od ubiegłego czwartku w moim akwarium 120x50x50cm zagościły bardzo młode, bo 3-4cm..... Mylochromis sp. mchuse w ilości 7szt Oraz Exochochromis anagenys yellow 6szt. Oczywiście docelowo trafią do akwarium 180x55x55cm. Bardzo ruchliwe ryby , ciężko je uchwycić żeby zrobić ładne zdjęcie. Póki co pływają w akwarium z młodymi sumami polli white wielkości 5-6cm w ilości 5szt. Myślę jeszcze nad dodaniem jakiegoś jednego gatunku, który docelowo powędrowałby z w/w młodzieżą do docelowego akwarium. Tutaj "chodzi mi" głównie po głowie dimidiochromis strigatus, Ew. protomelas similis lub sciaenochromis fryeri.
-
@Morganelo moje pytanie dotyczy jedynie ilości podmianki w moim zbiorniku. Wiem, że zrobię zbiornik minimum 10m3. Zastanawiałem się nad 20m3 ale cena dość wysoka. Zbiornik będzie zbierał też deszczówkę z dachu i podwórka, ale w planie mam pompę awaryjną lub przelew do rzeki płynącej w moim podwórku. Pewnie zrobię przelew na wypadek jakiś gwałtownych ulew, ale chciałbym znać ilość wody, która spłynie dziennie z akwarium.
-
Dla siebie znalazłbym bez problemu. Ale z kobietami to już inna sprawa.
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts